Ο δικός μας Κανέλλος…

Η ιστορία των δύο εξεγερμένων σκυλιών στην Αθήνα, του Κανέλλου και του Λουκάνικου, είναι γνωστή. Έχει γίνει θέμα και σε διεθνή ΜΜΕ, ενώ ο Λουκάνικος έχει γίνει ακόμα και grafitty. Κυνικοί (εκ του κυνός) πραγματικοί ήρωες που δε ζουν πια ανάμεσά μας. Ο Κανέλλος και ο Λουκάνικος δεν έχαναν πορεία για πορεία στην Αθήνα. Μόνιμοι κάτοικοι Εξαρχείων, επικεφαλής κάθε συλλαλητηρίου, κουβάλησαν πλακάτ, έφαγαν δακρυγόνα, γάβγισαν στα ΜΑΤ και έγιναν σύμβολο επανάστασης και αντίστασης, για ανθρώπους και σκυλιά

Έκτοτε, πολλά τετράποδα στην Αθήνα ερίζουν για τη διαδοχή. Όμως και σε άλλες πόλεις, αδέσποτοι επαναστάτες βγαίνουν μπροστά και συνεχίζουν το έργο των σκύλων-συμβόλων των συλλαλητηρίων στην Ελλάδα.

Ένας τέτοιος σκύλος ζει και στην Καβάλα. Ένας επίδοξος Κανέλλος, που «κατεβαίνει» σε κάθε πορεία, όπως έκανε και χθες κατά την αντιφασιστική συγκέντρωση. Αν και αποφεύγει τα… φλας της δημοσιότητας και λίγο ντροπαλός, όπως αρμόζει σε έναν αληθινό ιδεολόγο, κάθεται πάντα δίπλα στους συγκεντρωμένους και παρακολουθεί διακριτικά τις κινήσεις των δυνάμεων καταστολής.

Δεν γαβγίζει, γιατί δε θέλει να στοχοποιηθεί (μικρή γαρ η πόλη), όμως χτίζει σιγά σιγά επαναστατικό βιογραφικό. Άλλωστε το στέκι του είναι ο Δημοτικός Κήπος και ό,τι συμβαίνει στο κέντρο το μαθαίνει πρώτος και συμμετέχει στα δρώμενα είτε μόνος είτε φέρνοντας μαζί του και άλλους συντρόφους.

Κάποιες φορές βγαίνει και μπροστά στις πορείες. Άλλωστε πως θα γινόταν διαφορετικά… Ποιος ξέρει περισσότερα πράγματα για την ελευθερία από έναν αδέσποτο σκύλο; Και grafitty να μη γίνει, έχει ήδη κερδίσει την εύνοια όσων πιστεύουν (ακόμα) σε κάτι καλύτερο.

Άντε και ένα χάδι, στην καλύτερη και ένα λουκανικοπιτάκι. Δε νοούνται ως… σημάδια διαφθοράς αυτά. Άλλωστε ο Κανέλλος της Καβάλας δεν διαφθείρεται. Είναι αδέσποτος…