Σύλλογος για το Παιδί και την Οικογένεια ΠΝΟΗ: 17 χρόνια προσφοράς στην Κοινωνία και στον Άνθρωπο

Απολογισμός για το 2016 και ευχαριστίες από τον δήμο Καβάλας για την προσφορά του Συλλόγου στις δράσεις του για το κοινωνικό σύνολο κατά τη διάρκεια της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας

Την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας πραγματοποίησαν το βράδυ της Πέμπτης 9 Φεβρουαρίου 2017 τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου για το Παιδί και την Οικογένεια ΠΝΟΗ στο Κουτούκι του Σαρρή.

Καλωσορίζοντας τον κόσμο που τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση η πρόεδρος της ΠΝΟΗΣ Ιωάννα Χατζηβαρύτη μίλησε «για τα 17 χρόνια που η ΠΝΟΗ συνεχίζει να δίνει το “παρών” στα κοινωνικά πράγματα της πόλης με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών της ζωής του παιδιού και της οικογένειας», όπως είπε, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε συνοπτικά στις σημαντικότερες δράσεις για το 2016.

«Τον Σεπτέμβριο του 2016 μετακινηθήκαμε στο νέο χώρο μας, στην οδό Κ. Τσολάκη 23 που είναι κτίριο του παιδικού σταθμού του δήμου Καβάλας, στεγάζοντας τα 170 μέλη μας. Στην ΠΝΟΗ συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις μας, όπου και όποτε χρειάζεται και αυτό το κάνουμε καθαρά εθελοντικά.

»Συνεχίζουμε να στηρίζουμε όλες τις οικογένειες που έχουν έρθει κοντά μας και ξεπερνούν τις 140 με ένδυση, υπόδηση, επίπλωση, οικιακές συσκευές, εμβόλια σε παιδιά, νομική υποστήριξη, πληρωμή λογαριασμών κοινής ωφέλειας ,έξοδα μετακινήσεων και νοσηλείας και αγορά πετρελαίου, που το πετυχαίνουμε χάρη στην υποστήριξη και τις δικές σας προσφορές και των συμπολιτών μας.

»Στο παντοπωλείο που διατηρούμε εδώ και πολλά χρόνια, καταφέραμε και διαθέσαμε το 2016 πάνω από 1.300 σακούλες τροφίμων και ειδών καθαριότητας και υγιεινής, υποστηρίζοντας τακτικά κάθε μήνα τις οικογένειές μας, αλλά και έκτακτα περιστατικά της Πρόνοιας του δήμου Καβάλας που χρίζουν άμεσης βοήθειας και υποστήριξης. Φυσικά η προσπάθεια ενισχύθηκε κατά το μέγιστο βαθμό από την εταιρία ΣΜΥΡΔΕΞ ΑΕ και τις δικές σας προσφορές, φορέων και επιχειρηματιών.

 

»Παρέχουμε εκπαιδευτική υποστήριξη με την εθελοντική προσφορά των εκπαιδευτικών, μελών και φίλων σε παιδιά των οικογενειών μας. Υποστηρίζουμε ψυχολογικά με εθελόντριες κοινωνικές λειτουργούς, ψυχολόγους, παιδοψυχολόγους και λογοθεραπεύτριες τα μέλη των οικογενειών μας και έτσι γνωρίζουμε συνέχεια τα προβλήματά τους, τις ανάγκες τους και βρισκόμαστε κοντά τους. Παράλληλα, υποστηρίζουμε συνεχώς τους φοιτητές με σπουδαστικά επιδόματα.

Με το καλλιτεχνικό εργαστήριο και τα είδη που ετοιμάζουν τα 3 bazaar που κάναμε μας έδωσαν  ικανοποιητικά έσοδα που βοηθούν στις διάφορες δράσεις μας. Συνεργαστήκαμε και το 2016 με Σωματεία, Υπηρεσίες, Συλλόγους και εθελοντικές ομάδες, όπως το Φιλανθρωπικό Σωματείο Κυριών Καβάλας “Ο Άγιος Νέστωρ” και στηρίζουμε μέσα από αυτή την συνεργασία φοιτητές των οποίων οι οικογένειες έχουν οικονομικά προβλήματα.

»Συνεργαστήκαμε με τους Γιατρούς του Κόσμου για να γίνονται τα εμβόλια σε παιδιά που δεν είναι εμβολιασμένα, με τον Ιατρικό Σύλλογο Καβάλας, με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο, αλλά και με πολλά άλλα φαρμακεία της πόλης που μας διευκολύνουν σε ό,τι έχουμε ανάγκη», σημείωσε μεταξύ άλλων η πρόεδρος της ΠΝΟΗΣ.

Μετά την ομιλία-απολογισμό της κ. Χατζηβαρύτη έγινε η κοπή της βασιλόπιτας της ΠΝΟΗΣ, ενώ η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Κοινωνικών Υπηρεσιών του δήμου Καβάλας Κορίνα Χιώτη-Πρασά, εξέφρασε εκ μέρους του δήμου την ευγνωμοσύνη της για τη συνδρομή του Συλλόγου σε όλες τις κοινωνικές δράσεις που κάνει ο δήμος προς όφελος των πολιτών και δη αυτών που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.