«Μέρες Ραδιοφώνου» για τους μαθητές της Β΄Τάξης του 6ου ΓΕΛ Καβάλας

25 μαθητές του σχολείου συνοδευόμενοι από καθηγητές τους επισκέφτηκαν το European School Radio στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος

Μια πολύ όμορφη εμπειρία βίωσαν 25 μαθητές και μαθήτριες της Β΄Τάξης του 6ου ΓΕΛ Καβάλας οι οποίοι την περασμένη Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου επισκέφτηκαν το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης στη Σίνδο, στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος, συνοδευόμενοι από καθηγητές τους.

Οι μαθητές επισκέφτηκαν το European School Radio, ξεναγήθηκαν στον ραδιοφωνικό σταθμό που λειτουργεί και εκπέμπει από το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης από τους προέδρους των Τμημάτων  Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών και αφού έμαθαν τα στοιχειώδη για την μετάδοση ενός ραδιοφωνικού προγράμματος έκαναν το δικό τους πρόγραμμα, επιλέγοντας αγαπημένα τους τραγούδια και παρουσιάζοντας τις εργασίες τους για την ασφαλή πλοήγηση  στο διαδίκτυο.

Οι μαθητές χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, των δημοσιογράφων-εκφωνητών και των τεχνικών. Στην καθεμιά από αυτές έγινε μάθημα-σεμινάριο σε σχέση με το αντικείμενό τους.

Στις 11:00 το πρωί μπήκαν στο στούντιο για την εκπομπή με τίτλο «Μέρες Ραδιοφώνου», αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο (9 Φεβρουαρίου) και στην Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου (13 Φεβρουαρίου ). Οι μαθητές δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την εμπειρία τους αυτή και εύχονται να καταφέρουν να πάρουν μέρος  στο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου που φέτος θα διεξαχθεί στο Ρέθυμνο στις 16-18 Μαρτίου.

Οι μαθητές που πήραν μέρος στις Μέρες Ραδιοφώνου ήταν οι: Αρχοντίδης Ραφαήλ, Γρατσωνίδου Βαλασία, Δημητριάδου Θωμαή, Ησαΐας Κωνσταντίνος, Ιγνατιάδης Δημήτρης, Κάππα Μαρία, Κερανοπούλου Έμυ, Κοζανίδης Λεωνίδας, Κολάτση Δήμητρα, Λαλένη Ευσταθία, Μουμτσάκη Μαρία, Μπακόλα Ανθή, Παπαδημητρίου Στυλιανός, Παρασχούδη Θεοδώρα, Παρμενίδου Κατερίνα, Σταυρόπουλος Δημήτρης, Συνοδινού Άννα, Ταγταλιανίδου Βαλεντίνα, Τζελέπη Έλενα, Χαρπίδου Ιωάννα, Λούσιας Παντελής, Μπεζεργιάνοβα Μίλα, Σεϊτανίδου Ελένη και Κωστάκη Χριστιάνα.