Αλλαγή φρουράς στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας

Σε κλίμα συγκίνησης η αποχώρηση του διοικητή Σωτήρη Κορελά που φεύγει από την Καβάλα αφήνοντας πίσω του μόνο φίλους, όπως είπε ο ίδιος

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας αποχαιρέτησε σήμερα Τρίτη 14 Φεβρουαρίου τον μέχρι σήμερα διοικητή της, πύραρχο Σωτήρη Κορελά.

Ο αποχαιρετισμός  έγινε σε κλίμα συγκίνησης, ενώ παράλληλα έγινε και η κοπή της Βασιλόπιτας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Καβάλας, παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Προκοπίου που την ευλόγησε, του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρου Μαρκόπουλου, των δημάρχων Καβάλας και Παγγαίου Δήμητρας Τσανάκα και Φίλιππου Αναστασιάδη αντίστοιχα, του εντεταλμένου συμβούλου για θέματα τουρισμού της ΠΑΜ-Θ Μιχάλη Αμοιρίδη, του προϊστάμενου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Καβάλας Απόστολου Βαγενά, του Αστυνομικού Διευθυντή Καβάλας Γιώργου Γκράνα, του Λιμενάρχη Θωμά Τσιαλού, του προϊσταμένου της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας Καβάλας Σταύρου Κιβράκη, καθώς και πολλών προϊσταμένων υπηρεσιών που βρίσκονται σε άμεση σχέση με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος που υπηρετούν στη Καβάλα, ενώ ο κ. Κορελάς έδωσε τα συγχαρητήριά του στους προαχθέντες κ.κ. Θάνου Ρήγα, Γιώργο Γκράνα και Σιμούδη Κώστα σε ανώτερες θέσεις.

Απολογισμός και συγκίνηση

Ο κ. Κορελάς στον χαιρετισμό του είπε: «Αισθάνομαι ανάμεικτα συναισθήματα γιατί πηγαίνω στην πόλη μου την Καρδίτσα και είμαι συγκινημένος γιατί φεύγω από την Καβάλα, όπου τον καιρό που έμεινα εδώ όλοι μού παρείχαν αγάπη και υποστήριξη».

Ευχαρίστησε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη ΦΝΘ, τον Αντιπεριφερειάρχη και τη δήμαρχο γιατί τον στήριξαν προσωπικά και τον βοήθησαν στο δύσκολο έργο του, τους δημάρχους του Νομού, τον Στρατηγό και όλους τους επικεφαλής των υπηρεσιών, καθώς τους συλλόγους, τους δημοσιογράφους, τους χορηγούς και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που οδήγησαν, πέρα απ΄ την βοήθεια, σε στενούς δεσμούς φιλίας.

«Όταν ανέλαβα την διοίκηση» είπε ο απερχόμενος διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας, «υποσχέθηκα πως ήρθα να λύσω προβλήματα και όχι να δημιουργήσω, πως θα διοικήσω με σύνεση, ισονομία και δικαιοσύνη, πράγμα που πιστεύω ότι έκανα, χωρίς τύψεις. Αν όμως πίκρανα κάποιον, ζητώ συγνώμη, γιατί τίποτα δεν έγινε σκόπιμα, αλλά πάνω στην πίεση της δουλειάς μας.

»Σας ευχαριστώ για τις φιλότιμες προσπάθειες που κάνατε στα δύσκολα συμβάντα. Εκτός αυτών που είχαμε στην Καβάλα, ένα από αυτά που καταγράφονται στα μεγαλύτερα της χώρας μας ήταν η πυρκαγιά στην Θάσο, εκεί που όλοι δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας, κάτω από αντίξοες συνθήκες. Αισθάνομαι περήφανος γι’ αυτό. Οι κίνδυνοι ήταν μεγάλοι και δοξάζω την Παναγία και τους Προστάτες μας Τρείς Παίδες εν Καμίνω, γιατί κανείς δεν έπαθε το παραμικρό.

»Με στενοχώρησε το ότι η πυρκαγιά σημειώθηκα επί της διοικήσεώς μου, ωστόσο ξεπεράσαμε τον εαυτό μας, κάνοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες. Συγχαρητήρια γιατί ανεβάσατε όλοι οι πυροσβέστες πολύ ψηλά τον πήχη, κερδίζοντας τον σεβασμό και την αγάπη του κόσμου ως προς το Σώμα. Εύχομαι υγεία δύναμη και ευτυχία σε όλους σας και τις οικογένειές σας».

Τέλος ο κ. Κορελάς ευχαρίστησε τη σύζυγό του που έμεινε δίπλα του σε κάθε δύσκολη στιγμή στηρίζοντας τις επιλογές του και τις αποφάσεις του. «Φεύγω από την Καβάλα, αφήνοντας πίσω μόνο φίλους», δήλωσε εν κατακλείδι ο αποχωρών Διοικητής της ΠΥ Καβάλας.

Ο επόμενος διοικητής θα βρίσκεται στην Καβάλα εντός λίγων ημερών για να αναλάβει τα καθήκοντά του.