Αναβλήθηκε εκ νέου η εκδίκαση της υπόθεσης κακοποίησης σκύλων από πρώην δημοτικό σύμβουλο του δήμου Παγγαίου

Η επόμενη δικάσιμος ορίστηκε για τις 17 Νοεμβρίου 2017, ενώ στο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας βρέθηκαν αρκετά μέλη του Φιλοζωικού Σωματείου «Αίσωπος», καθώς και πολλοί φιλόζωοι

Για δεύτερη φορά σήμερα Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017, εξαιτίας ασθενείας του υπόδικου, όπως δήλωσε ο δικηγόρος του στο δικαστήριο της Καβάλας, πήρε αναβολή η εκδίκαση της υπόθεσης κακοποίησης σκύλων στον δήμο Παγγαίου από πρώην δημοτικό σύμβουλο τον Οκτώβριο του 2015, ενώ η επόμενη δικάσιμος ορίστηκε για τις 17 Νοεμβρίου 2017.

Πριν ενάμιση χρόνο, όπως δήλωσε η πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου «Αίσωπος» Λουντμίλα Βέκιου, είχε αναστατωθεί όλη η Ελλάδα από την κακοποίηση των 2 σκύλων από δημοτικό σύμβουλο του δήμου Παγγαίου, ο οποίος καθαιρέθηκε από το αξίωμά του μετά την πράξη του. Μετά από την επέμβαση του Φιλοζωικού Σωματείου «Αίσωπος» και με απόφαση Εισαγγελέα τα σκυλάκια απομακρύνθηκαν άμεσα από την οικία του και βρίσκονται μέχρι και σήμερα υπό την προστασία του Σωματείου.

Τα ζώα βρέθηκαν κακοποιημένα, αφού χτυπήθηκαν βάναυσα με ρόπαλο σε όλο τους το σώμα και με βαρύτατα αιματώματα στο κεφάλι και τα μάτια τους, σύμφωνα με τις δηλώσεις των μελών του Σωματείου.

«Από τη στιγμή που έγινε αντιληπτό το γεγονός καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της Ελευθερούπολης απ΄ όπου και έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε το ζήτημα να περάσει στα χέρια της Δικαιοσύνης», δήλωσε στην εφημερίδα ΝΕΑ ΕΓΝΑΤΙΑ η κ. Βέκιου και πρόσθεσε: «Από εκεί και μετά ζητήσαμε να γίνει η κατάσχεση των ζώων από τον ιδιοκτήτη τους και να περάσουν στην φροντίδα του “Αισώπου”. Για τους λόγους που τα κακοποίησε, ο κατηγορούμενος είπε ως δικαιολογία πως του έφαγαν κοτόπουλα που διατηρούσε μέσα στο ίδιο κτήμα, όπου βρισκόταν και τα κακοποιημένα ζώα.

»Πιστεύουμε πως θα υπάρξει παραδειγματική τιμωρία του ενόχου, αφού ήταν ένα πρωτοφανές γεγονός για την Καβάλα και η υπόθεση έγινε γνωστή σε όλη την Ελλάδα. Επικοινωνήσαμε με την Ελληνική Φιλοζωική Ομοσπονδία που με την σειρά της το γνωστοποίησε σε όλες τις Φιλοζωικές Οργανώσεις της χώρας. Μετά από δικές μας πιέσεις ο δήμος Παγγαίου απέπεμψε από το Δημοτικό Συμβούλιο τον κατηγορούμενο, ο οποίος όμως παραμένει στην παράταξη του δημάρχου».