Μακρύς ο κατάλογος των δράσεων για τον Νομαρχιακό Σύλλογο Καβάλας ΑμεΑ

Έγιναν πολλές παρεμβάσεις και φέτος θα γίνουν ακόμα περισσότερες όπως διαβεβαίωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Μάκης Κρεμμύδας, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των Ατόμων με Αναπηρία

Στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείο «Ωκεανίς» πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 19 Φεβρουαρίου η Γενική Απολογιστική Συνέλευση του Νομαρχιακού Συλλόγου Καβάλας Ατόμων με Αναπηρία και παράλληλα η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Μάκης Κρεμμύδας έκανε εκτενή απολογισμό των δράσεων και των πρωτοβουλιών που ανέλαβε ο Σύλλογος το 2016, τονίζοντας ότι συμμετείχε ενεργά σε κάθε Επιτροπή του δήμου ή της Περιφέρειας ΑΜ-Θ με αντικείμενο σχετικό με τις ανάγκες των Ατόμων με Αναπηρία και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Επί παραδείγματι, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι συμμετέχοντας στην Επιτροπή Προσβασιμότητας του δήμου πέτυχε να δημιουργηθούν μόνο στην οδό Ομονοίας 7 θέσεις στάθμευσης για τα Άτομα με Αναπηρία.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις δράσεις του Συλλόγου σε συνεργασία με άλλους φορείς για την συγκέντρωση πλαστικών καπακιών προκειμένου να αγοραστούν αναπηρικά αμαξίδια, μια δράση που βρίσκει το σύνολο της τοπικής κοινωνίας αλληλέγγυα.

Σε ό,τι αφορά τις γενικότερες διεκδικήσεις του Αναπηρικού Κινήματος, ο κ. Κρεμμύδας τόνισε ότι στο νέο Νόμο που ψηφίστηκε από την Βουλή προβλέπεται για πρώτη φορά η υποχρέωση πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ κατά το 15%, όχι μόνο των Ατόμων με Αναπηρία, αλλά των τέκνων τους.

Την κοπή της Βασιλόπιτας ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Προκόπιος, ο οποίος κατά το σύντομο χαιρετισμό του τόνισε ότι η Εκκλησία είναι όσο μπορεί στο πλευρό των Ατόμων με Αναπηρία και συνεχάρη τον δραστήριο Σύλλογο.

Στην εκδήλωση παρέστησαν οι 4 βουλευτές της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας κ. κ. Εμμανουηλίδης, Μορφίδης, Παπαφιλίππου και Παναγιωτόπουλος, η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ Κώστας Αντωνιάδης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Κατερίνα Γεροστεργίου και Βασίλης Τραϊφόρος, οι αντιδήμαρχοι Καβάλας Κορίνα Χιώτη–Πρασά και Ηλίας Καλανταρίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Νίκος Ξανθόπουλος και Άρης Βέρρος, ο τέως περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Παπακοσμάς και ο πρόεδρος του Κέντρου Πρόνοιας ΑΜ-Θ Σωτήρης Σωτηριάδης.