Μαθήματα Κυκλοφοριακής Αγωγής στο 4ο Γυμνάσιο Καβάλας

Κάθε Παρασκευή με τη λήξη των μαθημάτων οι μαθητές συμμετέχουν σε δύο προγράμματα αγωγής σταδιοδρομίας που αφορούν σε ενημέρωση για τους κινδύνους που επιφέρει η μη συμμόρφωση με τον ΚΟΚ

Στο πλαίσιο δύο προγραμμάτων αγωγής σταδιοδρομίας, το 4ο Γυμνάσιο Καβάλας πραγματοποιεί δύο ενημερωτικές δράσεις με τη μία να αφορά την Κυκλοφοριακή Αγωγή-ΚΟΚ και υλοποιείται από τον διευθυντή του σχολείου Ευριπίδη Παπάζογλου και τη δεύτερη την Κυκλοφοριακή Αγωγή-«Περπατώ  με  ασφάλεια  στην  πόλη μου» και υλοποιείται από την Ολυμπία Παπαδοπούλου.

Κάθε  Παρασκευή με τη λήξη των μαθημάτων οι μαθητές των δύο ομάδων ενημερώνονται για  τους κινδύνους που υπάρχουν λόγω μη συμμόρφωσης προς τον ΚΟΚ.

Καταθέτουν τις εμπειρίες τους και παρουσιάζουν διάφορα video από το διαδίκτυο, τα οποία σχολιάζονται και αναλύονται από όλους για την αποφυγή των διαφόρων κινδύνων που  παραμονεύουν στους δρόμους.

Σε συνάντηση της ομάδας, τα παιδιά παρουσίασαν στους συμμαθητές τους φωτογραφίες με παράνομες σταθμεύσεις που εμποδίζουν την κυκλοφορία, με ιδιαίτερη έμφαση σε μια περίπτωση στάθμευσης από όχημα σε διάβαση για ΑμεΑ, που προκάλεσε αρνητικές εντυπώσεις σε όλους τους συμμετέχοντες.

Την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017 επισκέφθηκαν το 4ο Γυμνάσιο Καβάλας άνδρες του  Τμήματος Τροχαίας Καβάλας με επικεφαλής τον Αστυνόμο Α΄ Καρακολίδη Μιλτιάδη. Ενημέρωσαν τους μαθητές της Γ΄ τάξης, αλλά και μαθητές από τις άλλες τάξεις που συμμετέχουν στα προγράμματα για τους κανόνες Οδικής Ασφάλειας.

Έδειξαν στους μαθητές την συσκευή ελέγχου ταχύτητας των οχημάτων, καθώς και τη συσκευή  που ελέγχει τα επίπεδα αλκοόλ στον οργανισμό των οδηγών. Δέχθηκαν και απάντησαν σε  πολλές ερωτήσεις των μαθητών του σχολείου.

Εκείνο που τονίστηκε και έγινε κατανοητό από όλους ήταν ότι ο ρόλος των αστυνομικών δεν  είναι τιμωρητικός, αλλά έχει ως σκοπό την πρόληψη των ατυχημάτων και την προστασία της ζωής  των πολιτών.

Η Διεύθυνση του σχολείου ευχαριστεί τον Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας  ταξίαρχο Γκράνα Γεώργιο και τον Διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Καβάλας Αστυνόμο Α΄ Τσομπάνογλου Βασίλειο για την αμέριστη συμβολή τους σε όλες τις εκδηλώσεις του 4ου Γυμνασίου Καβάλας.