«Μαθητές στα ερτζιανά» στο Πολιτιστικό Κέντρο «Πυθαγόρας» και στην ΕΡΑ Καβάλας

Μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας γνώρισαν από κοντά την ιστορία του τοπικού ραδιοφώνου μέσα από βιωματικές δράσεις που υλοποίησαν γνώστες του αντικειμένου

Η δράση με θέμα το ραδιόφωνο και τίτλο «Μαθητές στα ερτζιανά», πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο «Πυθαγόρας» και το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ Καβάλας (Αγία Παρασκευή), στο πλαίσιο του προγράμματος του «Πανεπιστήμιου Παιδιών».

30 εκκολαπτόμενοι δημοσιογράφοι, μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Καβάλας, την Παρασκευή έμαθαν για την ιστορία του τοπικού ραδιοφώνου, μέσω συνέντευξης των δικών τους ανθρώπων, αναμοχλεύοντας τις αναμνήσεις γύρω από το ραδιόφωνο και συγκρίνοντας το τότε με το σήμερα.

Έπειτα, μέσα από την οπτικοακουστική παρουσίαση του Κωνσταντίνου Παπακοσμά, δημοσιογράφου–ερευνητή τοπικής ιστορίας, γνώρισαν την ιστορική εξέλιξη του ραδιοφώνου στην Ελλάδα και ειδικότερα στην Καβάλα. Ευχάριστη έκπληξη ήταν η παρουσία της κόρης του στρατιωτικού που κατασκεύασε τον πρώτο πομπό και ξεκίνησε τη μετάδοση προγράμματος το 1949 στην Καβάλα, της Στέλλας Ρόκκου.

Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου η δράση μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ Καβάλας για να δουν από κοντά τον τρόπο λειτουργίας ενός ραδιοφωνικού σταθμού, ενημερώθηκαν για την ιστορία του, ακόμη για τον τρόπο που παράγεται το πρόγραμμα σε έναν ραδιοφωνικό σταθμό, την οργάνωση μιας εκπομπής μέχρι να βγει στον αέρα. Τέλος, είχαν την εμπειρία να μπουν στο studio και να ηχογραφήσουν τις εντυπώσεις τους μέσα από την προσωπική τους συνέντευξη.

Η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ ευχαριστεί τη Ρένα Πανταζόγλου, δημοσιογράφο της ΕΡΑ Καβάλας, τον Κωνσταντίνο Παπακοσμά, δημοσιογράφο–ερευνητή τοπικής ιστορίας, το προσωπικό της ΕΡΑ Καβάλας και τη Στέλλα Ρόκκου, για την άψογη συνεργασία στην οργάνωση και πραγματοποίηση της δράσης αυτής.