Ουρές και ένταση μπροστά από ΑΤΜ μέχρι αργά το βράδυ στην Καβάλα

Περίσσευε η ταλαιπωρία για τους συνταξιούχους που έσπευσαν να πάρουν τη σύνταξή τους, περιμένοντας αρκετή ώρα μπροστά από τα Μηχανήματα Αυτόματης Ανάληψης, ενώ ανάλογη εικόνα αναμένεται και σήμερα

Μνήμες από το… καλοκαίρι του 2015 ξύπνησαν σε κάποιους που αντίκρισαν το βράδυ της Πέμπτης 23 Φεβρουαρίου ουρές μπροστά από Μηχανήματα Αυτόματης Ανάληψης Μετρητών (ΑΤΜ) συγκεκριμένης τράπεζας στην Καβάλα, αλλά και σε άλλες πόλεις.

Στην πραγματικότητα επρόκειτο για συνταξιούχους που έσπευσαν χθες Πέμπτη στα ΑΤΜ της τράπεζας Πειραιώς για να πάρουν τη σύνταξη του ΙΚΑ, ενώ ανάλογη εικόνα αναμένεται και σήμερα Παρασκευή, όπου σειρά έχουν οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ.

Παράλληλα, χθες πληρώθηκαν οι δημόσιοι υπάλληλοι, ενώ ορισμένοι αγρότες έσπευσαν να λάβουν κάποιες αγροτικές επιδοτήσεις.

Δεν έλειψαν, πάντως, οι εντάσεις λόγω ταλαιπωρίας, καθώς αρκετοί συνταξιούχοι ή μέλη της οικογένειάς τους ανέμεναν αρκετή ώρα έξω από τα ΑΤΜ μέχρι και αργά το βράδυ, αν και οι περισσότεροι έβαλαν κατά των… μνημονίων και της οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει οι ίδιοι και η χώρα και κατά των περικοπών.

Πάντως, η εικόνα των… μεταμεσονύχτιων αναλήψεων από συνταξιούχους δεν είναι πρωτόγνωρη τους τελευταίους μήνες. Όπως δήλωσαν στο KAVALAPOST κάποιοι εξ αυτών, οι λογαριασμοί «τρέχουν» και πρέπει να κλείσουν οι υποχρεώσεις πριν τελειώσει η εβδομάδα και ο μήνας, ενώ επιπλέον κίνητρο αποτελεί και το Σαρακοστιανό τραπέζι.

Υπάρχουν,βέβαια και εκείνοι που δε θέλουν να αφήνουν χρήματα στις τράπεζες, φοβούμενοι απώλειες λόγω έκτακτων πολιτικών ή οικονομικών γεγονότων.