Το νέο τους «σπίτι» στο κέντρο της Καβάλας εγκαινίασαν οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ

Όλοι ευχήθηκαν το νέο γραφείο το οποίο πληρώνουν από την τσέπη τους οι συνταξιούχοι, να αποτελέσει και μια νέα αρχή για την υλοποίηση των διεκδικήσεών τους και τη δικαίωση των αγώνων τους

Το νέο τους «σπίτι» εγκαινίασαν την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου οι συνταξιούχοι του παλιού ΤΕΒΕ, σημερινού ΟΑΕΕ. Πρόκειται για το ιδιόκτητο γραφείο τους που στεγάζεται, πλέον, στην οδό Φιλελλήνων 23 στην Καβάλα, το οποίο πληρώνουν με δικά τους έξοδα, παρά την πενιχρή τους σύνταξη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών Παντελής Τάτσης που ήρθε γι’ αυτόν το λόγο στην Καβάλα, οι πρόεδροι του Επιμελητηρίου και της ΟΕΒΕΚ Άγγελος Τσατσούλης και Γιάννης Παναγιωτίδης, καθώς και εκπρόσωποι των Εμπορικών Συλλόγων Καβάλας και Σερρών, καθώς και πολλών Σωματείων της πόλης. Δίπλα τους και ο Πέτρος Μαούνατζης που εκπροσώπησε το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ της Καβάλας «Η Ενσωμάτωση», ενώ την Περιφέρεια ΑΜ-Θ εκπροσώπησε ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα αγροτικής Ανάπτυξης της ΠΑΜ-Θ Σωτήρης Παπαδόπουλος. Το «παρών» έδωσε και ο τέως βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Γιάννης Πασχαλίδης.

Όπως είπε ο κ. Μαούνατζης: «Ευχόμαστε από ‘δω μέσα να βγούνε θετικά αποτελέσματα και οι αγώνες που κάνουμε ως συνταξιούχοι να μην πάνε στο κενό».

«Πάντα είμαστε σε επιφυλακή. Καλό είναι να μαζευόμαστε στο “σπίτι” μας και να λέμε μερικές κουβέντες, γιατί καλό είναι αυτά που λέμε να τα επαναλαμβάνουμε και να τα συζητάμε. Συγχαρητήρια για την προσπάθεια που έκαναν όλοι και το ΔΣ για να αποκτήσουν το δικό τους στέκι στην Καβάλα. Ας γίνει ακόμη και ένα ΚΑΠΗ των συνταξιούχων που θα μπορούν να μαζεύονται και να συζητάνε.

»Εγώ θα ήθελα να σας καθησυχάσω και να σας πω ότι δε κινδυνεύετε από τον “κόφτη”, ούτε από τον επαναπροσδιορισμό και επανυπολογισμό των συντάξεων, γιατί η διαδικασία για ‘μας να πάρουμε ό,τι μας ανήκει με βάσει τους νόμους, μας δίνει το δικαίωμα να μην υπαναχωρήσουμε σε τίποτα. Διεκδικούμε όλα όσα δικαιούμαστε, γιατί οι μικρομεσαίοι έβαλαν το χέρι στην τσέπη για να πληρώσουν ασφάλιστρα. Δεν τα πήραμε από κανέναν, ούτε και χρεώσαμε κανέναν, ώστε σήμερα να μας δίνουν επίδομα αντί για σύνταξη. Αυτά τα πράγματα τα καταδικάσαμε, τα μεταφέραμε στον ίδιο τον Πρωθυπουργό και όλα τα ζητήματα που έχουμε γύρω μας. Και του είπαμε ακόμη, πως δε φύγαμε πιο ήσυχοι απ’ ό,τι ήρθαμε», είπε ο κ. Τάτσης.

Στη συνέχεια χαιρετισμούς απηύθυναν πολλοί από τους παριστάμενους, ενώ στον ασφυκτικά γεμάτο χώρο του νέου γραφείου των συνταξιούχων ΟΑΕΕ που γέμισε και όλο το κομμάτι της οδού Φιλελλήνων όπου στεγάζεται, πολλοί καβαλιώτες συνάδελφοί τους, ευχήθηκαν για καλύτερες μέρες.