Επίσκεψη καθηγητών και μαθητών του 3ου Λυκείου Καβάλας στο Λύκειο Morgani στη Ρώμη

Στη μαθητική συνάντηση συμμετείχαν και Λύκεια της Πολωνίας, Γερμανίας, Τουρκίας και Ισπανίας με κεντρικό θέμα εργασίας την ανεργία, ενώ η επόμενη συνάντηση θα γίνει στη Σμύρνη

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ ομάδα καθηγητών και μαθητών του 3ου Γενικού Λυκείου Καβάλας επισκέφθηκε το Λύκειο Morgani στη Ρώμη από 14 Φεβρουαρίου έως 18 Φεβρουαρίου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν μαθητές από Λύκεια της Πολωνίας, Γερμανίας, Τουρκίας και Ισπανίας. Στόχος του προγράμματος αυτού είναι η ενασχόληση και η ερευνητική εργασία των μαθητών πάνω στο οξύ κοινωνικό θέμα της ανεργίας και η ανταλλαγή απόψεων, εμπειριών και εργασιών σχετικών με το θέμα αυτό.

Αυτή ήταν η προτελευταία συνάντηση των μαθητών του διετούς αυτού προγράμματος κατά την οποία οι μαθητές του σχολείου παρουσίασαν απόψεις συγκεκριμένων φορέων, συνδικαλιστικών οργανώσεων, επιχειρηματιών και πολιτικών προσώπων για την εργασία και την ανεργία τόσο στη χώρα μας όσο και στην περιοχή μας. Ταυτόχρονα, ενημερώθηκαν για το εργασιακό τοπίο των υπόλοιπων χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Στη συνέχεια οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο Βατικανό, στο ιστορικό κέντρο της πόλης, στο Κολοσσαίο και στη Βίλα Μποργκέζε.

Τέλος, αποφασίστηκε η επόμενη συνάντηση καθηγητών και μαθητών να γίνει στη Σμύρνη τον Απρίλιο του 2017.