Συνάντηση Θόδωρου Μαρκόπουλου με μέλη Εθελοντικών Ομάδων της Καβάλας

Οι εθελοντές κατέθεσαν τα αιτήματά τους και έλαβαν την υπόσχεση ότι θα ρυθμιστεί το ζήτημα των καυσίμων που χρησιμοποιούν για την κίνηση των οχημάτων τους, αφού έχει γίνει μια συνεννόηση με χορηγούς

Τις Εθελοντικές Ομάδες που πρόσφεραν τα μέγιστα στις μεγάλες πυρκαγιές της Θάσου και κατά το καιρικό φαινόμενο της «Αριάδνης», αλλά και σε πάμπολλες άλλες περιπτώσεις, υποδέχτηκαν το βράδυ της Πέμπτης 23 Φεβρουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων  της Αντιπεριφέρειας «Νικόλας Μάρτης» ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος, ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας του Νομού Καβάλας Σταύρος Κιβράκης και ο Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας, για να συζητήσουν σοβαρά ζητήματα συνεχούς συνεργασίας και υποστήριξής τους και να τους αποδώσουν τα εύσημα για το έργο τους.

Παραβρέθηκαν, επίσης, εκπρόσωποι της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, του Συλλόγου Καταδρομέων «Ο Μέγας Αλέξανδρος», της Διασωστικής Ομάδας Καβάλας, του Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών–Ασυρματιστών Καβάλας, του Τομέα Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού-παράρτημα Καβάλας και του Φυσιολατρικού Πολιτιστικού Συλλόγου Ζυγού.

Ο κ. Μαρκόπουλος, μιλώντας στους παριστάμενους, είπε πως «οφείλουμε να έχουμε έναν συνεχή δίαυλο σταθερής επικοινωνίας με τις Εθελοντικές Ομάδες και να μην περιοριζόμαστε σε επαφές μόνο όταν παραστεί ανάγκη. Γιατί πάντα η συνεννόηση είναι η βασική αρχή για την ευαισθητοποίηση των ανθρώπων».

Σκοπός αυτής της συνάντησης ήταν να γίνει ένας απολογισμός και παράλληλα να βγουν συμπεράσματα από τη δραστηριότητα της περσινής χρονιάς, αλλά να γίνει και μία προεργασία για την επόμενη.

«Φέτος περάσαμε στο Νομό μας πολλά από τις κλιματολογικές συνθήκες, ενώ πολλές επιστημονικές αναφορές μάς προειδοποιούν ότι από ‘δω και πέρα θα αντιμετωπίζουμε ακραία καιρικά φαινόμενα, με τις ενδιάμεσες εποχές άνοιξης και φθινοπώρου να συμπιέζονται ανάμεσα σε χειμώνα και καλοκαίρι.

»Δυστυχώς οι οικονομικές δυνατότητες για την στελέχωση των Εθελοντικών Ομάδων είναι περιορισμένες στην περιοχή μας. Ο δεύτερος στόχος της συγκέντρωσης αυτής ήταν η καταγραφή των αναγκών της κάθε οργάνωσης και η Περιφέρεια κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να συνεισφέρει στον καλύτερο εξοπλισμό τους», πρόσθεσε ο ίδιος.

Από την πλευρά του ο κ. Κιβράκης αναφέρθηκε στην πυκνότητα των ακραίων φαινομένων μέσα στη χρονιά.Τόνισε πως ο ρόλος των Εθελοντικών Ομάδων είναι σημαντικός με τη συμβολή τους σε πυρκαγιές και χιονιά και με την πυκνότητα των περιπολιών τους.

«Σκοπός της συνάντησης αυτής είναι να αναδείξουμε τον ρόλο των ενεργών ομάδων που θα συνεγείρει σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο τον εθελοντισμό. Φέτος προστέθηκαν δύο καινούργιες Εθελοντικές Ομάδες, πράγμα που αναδεικνύει πως οι κινήσεις που γίνονται είναι θετικές και οδηγούν στη συσπείρωση και στο πνεύμα του εθελοντισμού», ανέφερε ο ίδιος.

Ο κ. Κιβράκης ζήτησε από τους Εθελοντές να καταγράψουν και να του παραδώσουν έναν απολογισμό δράσεων και μια λίστα από ανάγκες που υπάρχουν σε υλικοτεχνικές υποδομές. Είπε ακόμη πως θα ρυθμιστεί το ζήτημα των καυσίμων που χρησιμοποιούν για την κίνηση των οχημάτων τους οι εθελοντές, αφού έχει γίνει μια συνεννόηση με χορηγούς που θα προσφέρουν χρήματα ή καύσιμα για τον σκοπό αυτό και θα εξεταστούν όλα τα προαναφερόμενα μόλις συγκεντρωθεί ο κατάλογος των αναγκών των Εθελοντικών Ομάδων.