Δηλητηρίασαν με φόλες στην Ελευθερούπολη αδέσποτα σκυλιά

Δύο αδέσποτα σκυλιά δεν κατάφεραν να επιζήσουν, παρά τις προσπάθειες των φιλόζωων, οι οποίοι μαζί με τον δήμο Παγγαίου βρίσκονται σε επιφυλακή για να αποτρέψουν ανάλογα περιστατικά

Άγνωστοι έριξαν φόλες στην Ελευθερούπολη, δηλητηριάζοντας 2 σκυλιά, ενώ αγνοούνται κι άλλα αδέσποτα σκυλιά τα οποία σύχναζαν στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, φιλόζωοι της Ελευθερούπολης βρήκαν το βράδυ της Παρασκευής 24 Φεβρουαρίου και το πρωί του Σαββάτου 25 Φεβρουαρίου 2 δηλητηριασμένα σκυλιά στο δρόμο που συνδέει το Lidl με το Γυμνάσιο Ελευθερούπολης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες περιοίκων, μεγάλος αριθμός από φόλες άγνωστης μορφής έχουν τοποθετηθεί κατά μήκος του εν λόγω δρόμου κάτω από κάδους τις τελευταίες δύο μέρες.

Οι φιλόζωοι υποπτεύονται, επίσης, ότι έχουν δηλητηριαστεί και γάτες, ενώ έχουν χάσει τα ίχνη κι άλλων αδέσποτων σκυλιών τα οποία τάιζαν στη συγκεκριμένη περιοχή. Παράλληλα, προσπάθησαν να σώσουν τα 2 δηλητηριασμένα σκυλιά, ωστόσο δεν τα κατάφεραν.

Να σημειωθεί ότι τη τελευταία φορά που σημειώθηκε κρούσμα δηλητηρίασης αδέσποτου από φόλα στην Ελευθερούπολη ήταν το καλοκαίρι του 2016, με τον γνωστό στους κατοίκους της Ελευθερούπολης αδέσποτο σκύλο με το όνομα Άλεξ, ο οποίος πριν από τρία χρόνια είχε σωθεί και πάλι από φόλα, ωστόσο την τελευταία φορά δεν τα κατάφερε.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των φιλόζωων της ευρύτερης περιοχής τις τελευταίες μέρες, οι οποίοι εντόπισαν τα δηλητηριασμένα ζώα και προσπάθησαν να τα σώσουν, ενώ έκαναν περιπολίες στην περιοχή, εστιάζοντας την προσοχή τους κυρίως σε κάδους, χωρίς, ωστόσο, να εντοπίσουν τις φόλες.

Επίσης, ο δήμος Παγγαίου από την πρώτη στιγμή προέβη σε καταγγελία κατ’ αγνώστων στην Αστυνομία, καταδικάζοντας, παράλληλα, το γεγονός, ενώ ο γενικός γραμματέας του δήμου Γιώργος Καλλινικίδης, ο οποίος τα τελευταία χρόνια είναι επιφορτισμένος με το θέμα των αδέσποτων στον δήμο Παγγαίου, βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των φιλόζωων, παρέχοντάς τους κάθε δυνατή βοήθεια.