Συνεχίζουν τις δράσεις και εκτός τερέν ο Όμιλος Αντισφαίρισης «Αλέξανδρος» και ο Α.Σ. ΑμεΑ «Ηρόδικος» (φωτογραφίες)

Απολογισμός δράσεων, συμβουλές από τη Διατροφολόγο Ελεάνα Φαρμάκη, μεγάλη εμφάνιση των αθλητών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και πρόταξη του στόχου ο κάθε Καβαλιώτης αθλητής να έχει το δικό του αμαξίδιο

Μία ακόμα εκδήλωση πραγματοποίησε ο Όμιλος Αντισφαίρισης Καβάλας «Αλέξανδρος» πριν από μια βδομάδα στο ξενοδοχείο LUCY, όπου με αφορμή την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας, έγινε η παρουσίαση των ακαδημιών, της ομάδας των ΑμεΑ και της συνεργασίας μεταξύ «Ηρόδικου» και «Αλέξανδρου», με σημαντικές ομιλίες για τα θέματα που αφορούν την εξέλιξη των αθλητών, όπως αυτή της κλινικής Διαιτολόγου-Διατροφολόγου Ελεάνας Φαρμάκη που απάντησε σε ερωτήσεις αθλητών και γονέων για την διατροφή που πρέπει να ακολουθούν τα παιδιά.

Η αίθουσα ήταν γεμάτη από κόσμο, που άκουσαν προσεκτικά τους ομιλητές, αλλά και τους προπονητές Γιάννη Λημνιούδη και Νίκο Ράπτη, ενώ παρουσιάστηκαν και οι αγωνιστικές υποχρεώσεις για το 2017.

Πολύ καλή η εμφάνιση των αθλητών του «Ηρόδικου» στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αντισφαίρισης με Αμαξίδιο διεξήχθη στις 10, 11 και 12 Φεβρουαρίου στο Κλειστό Γήπεδο Τένις των εγκαταστάσεων του Forty Love Sports Club στο Κορωπί στην Αθήνα, το οποίο αποτελεί μέρος των αγωνιστικών τεστ, ενόψει των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου (ευρωπαϊκή ζώνη) που θα γίνει από 21 έως 25 Μαρτίου στην πόλη Βιλαμούρα της Πορτογαλίας.

Από την Καβάλα συμμετείχαν οι τρεις αθλητές του «Ηρόδικου» Παναγιώτης Σαουλίδης, Κωνσταντίνος Διαλεκτόπουλος και Χριστόδουλος Παπαδόπουλος, οι οποίοι αν και δεν προκρίθηκαν στο Πανευρωπαϊκό, είχαν μια πολύ καλή εμφάνιση και υποσχέσεις για μεγάλες διακρίσεις στο μέλλον.

«Ούτως ή άλλως ήταν μια μεγάλη εμπειρία και θα μπορούσαμε να σταθούμε στον κάθε αθλητή ξεχωριστά. Αυτό όμως που έχει πραγματική αξία είναι η απόλυτη έκφραση της δύναμης της θέλησης μέσα από κάθε άθλημα που σχετίζεται με την Αναπηρία. Πόσο μάλιστα μέσα από ένα τόσο τεχνικό και γεμάτο απαιτήσεις άθλημα, όπως είναι το τένις.

»Είχαμε σαν ομάδα την ευκαιρία για μια πρόκριση σε πανευρωπαϊκό, μα δεν τα καταφέραμε, είναι όμως μια επιβεβαίωση μιας τεράστιας προσπάθειας που σε μόλις 9 μήνες διεκδικεί. Επόμενος πλέον αυτονόητος στόχος ο κάθε Καβαλιώτης αθλητής να έχει το δικό του αμαξίδιο», αναφέρουν τα μέλη του «Ηρόδικου».