Καθαρά Δευτέρα στην Καβάλα: Το αδιαχώρητο στην Καλαμίτσα (φωτογραφίες)

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, εκατοντάδες Καβαλιώτες «έπιασαν το φίδι» και συμμετείχαν στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο δήμος Καβάλας, ενώ μικροί και μεγάλοι κατέβαλλαν... φιλότιμες προσπάθειες να πετάξουν τους χαρταετούς τους, παρά την άπνοια

Πολύς ήταν ο κόσμος που συμμετείχε στις εκδηλώσεις του δήμου Καβάλας για την Καθαρά Δευτέρα στο αθλητικό κέντρο «Αλεξάνδρα Δήμογλου» στην Καλαμίτσα.

Ο χορός και το τραγούδι από Πολιτιστικούς Συλλόγους και μουσικά σχήματα κυριαρχούσε, όπως και τα παραδοσιακά εδέσματα της Σαρακοστής, με τους Καβαλιώτες να συρρέουν στα γηπεδάκια της Καλαμίτσας από νωρίς το πρωί για να «πιάσουν το φίδι» και τη δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα να τους καλωσορίζει, λέγοντας ότι «το “φίδι” επέστρεψε στην Καλαμίτσα και εύχομαι να περάσετε και φέτος όσο καλύτερα γίνεται».

Σε άλλο χώρο, δίπλα από την παιδική χαρά, μικροί και μεγάλοι πέταξαν τους χαρταετούς τους, καταβάλλοντας μεγάλες προσπάθειες λόγω της άπνοιας, με τις περισσότερες προσπάθειες να στέφονται, πάντως, με επιτυχία, με τη… συνδρομή των γονέων και υπό την… επιτήρηση των μικρών.

Το γλέντι, πάντως, συνεχίζεται αμείωτο, όπως αμείωτος είναι και ο αριθμός των πολιτών που συρρέουν στην Καλαμίτσα για να γιορτάσουν την έναρξη της Σαρακοστής.