Θόδωρος Μουριάδης: Δεν έπρεπε να γκρεμιστεί το σχολείο της Λιμνιάς!

Ο πρώην Αντιδήμαρχος αναγνωρίζει ότι υπήρξαν καθυστερήσεις από τη διοίκηση Σιμιτσή, αλλά όχι αδιαφορία

Τη λύπη του για την κατεδάφιση του ιστορικού σχολείου της Λιμνιάς εξέφρασε με δηλώσεις του στην Εφημερίδα Νέα Εγνατία ο πρώην Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης. Υπενθυμίζεται ότι το θέμα είχε αναδείξει το KAVALA POST (διαβάστε σχετικά εδώ).

Ο κ. Μουριάδης θεωρεί ότι το Δημοτικό Σχολείο της Λιμνιάς ήταν ένα κτίσμα το οποίο η σημερινή διοίκηση θα μπορούσε να είχε επισκευάσει. Θυμίζει επίσης ότι κάποια στιγμή κλήθηκε κατόπιν εντολής του τ. δημάρχου να ανέβει στη Λιμνιά μαζί με μηχανικούς του δήμου για να δουν από κοντά το κτίριο.

«Η αλήθεια είναι ότι επειδή είχε φύγει η στέγη, ο επάνω όροφος δεν μπορούσε να αναστηλωθεί. Είχαμε πει τότε με τους μηχανικούς να “καθαρίσουμε”  τον πρώτο όροφο και με τις ίδιες πέτρες που υπήρχαν να ξαναχτίζαμε τον επάνω όροφο. Ενδεχομένως, καθυστερήσαμε και επί της δικής μας διοίκησης να προχωρήσουμε τη διαδικασία… Δεν συμφωνώ όμως ότι υπήρξε αδιαφορία!

»Τουλάχιστο τον πρώτο ενάμιση χρόνο τη διοίκησης Σιμιτσή το 2011 δεν μπορούσε να γίνει απολύτως τίποτα με τα χρέη που είχαν δημιουργηθεί και έπρεπε να “κλείσουν”. Θα μπορούσε όμως ο όροφος να ξαναχτιστεί με τις ίδιες πέτρες. Δεν θα είχε χαλάσει το ισόγειο. Δεν ξέρω γιατί κατεδάφισαν όλο το κτίριο. Κάποιοι έχουν κληθεί από τον Εισαγγελέα να λογοδοτήσουν επειδή δεν έλαβαν τα αναγκαία μέτρα για την επικινδυνότητα του κτιρίου. Προσωπικά, με κάλεσαν να καταθέσω πριν από έναν χρόνο περίπου. Οι καταθέσεις έχουν ξεκινήσει, αλλά για άλλον λόγο για το ότι ενώ υπήρχε Έκθεση επικινδύνου για το συγκεκριμένο κτίριο δεν πάρθηκαν τα μέτρα που θα έπρεπε για την προστασία; Στεναχωρήθηκα πάρα πολύ, γιατί θα μπορούσε πράγματι να φτιαχτεί, αν λάβουμε υπόψη ότι κάποια χρήματα υπάρχουν γι’ αυτόν τον σκοπό. Ο πρώτος όροφος θα έμενε ανέπαφος. Απλά θα τον ενίσχυαν σε κάποια σημεία και στη συνέχεια θα ξαναέχτιζαν τον επάνω όροφο».