Έκλεψαν εξοπλισμό του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας

Άγνωστοι μπήκαν στις εγκαταστάσεις του Ομίλου στην Καλαμίτσα και αφαίρεσαν τη μηχανή από το φουσκωτό που χρησιμοποιείται για τις προπονήσεις των παιδικών τμημάτων

Μία δυσάρεστη έκπληξη περίμενε την περασμένα βδομάδα τα μέλη του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας, όταν διαπίστωσαν ότι έλειπε η μηχανή από το φουσκωτό σκάφος που χρησιμοποιούν για τις προπονήσεις των μικρών ιστιοπλόων του Ομίλου.

Συγκεκριμένα, οι άγνωστοι δράστες παραβίασαν τις εγκαταστάσεις του Ομίλου στην Καλαμίτσα, τράβηξαν έξω το φουσκωτό σκάφος, το οποίο ήταν τοποθετημένο πάνω σε trailor, κάτι που διευκόλυνε, όπως αποδείχτηκε, τους δράστες, το μετέφεραν κάτω από το ξενοδοχείο Lucy, μακριά από τα αδιάκριτα μάτια των περαστικών και έτσι είχαν όλο το χρόνο και την άνεση να αφαιρέσουν το μηχανικό σύστημα του σκάφους, τη μηχανή και την τιμονέρια και στη συνέχεια εγκατέλειψαν ανενόχλητοι το «κουφάρι» του φουσκωτού χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από κανέναν.

Το αποτέλεσμα ήταν να μείνει ο ΝΟΚ χωρίς βοηθητικό ταχύπλοο σκάφος, το οποίο χρησιμοποιούνταν κυρίως στις προπονήσεις των μικρών αθλητών του Ομίλου, αλλά και σε αγώνες, φιλοξενώντας τους κριτές.

Να σημειωθεί ότι και στο παρελθόν ο ΝΟΚ είχε γίνει στόχος κλεφτών. Πριν από 2, περίπου, χρόνια, άγνωστοι είχαν πάρει από τις εγκαταστάσεις του Ομίλου μικρά ιστιοπλοϊκά σκάφη, τύπου Optimist και Lazer, χωρίς και πάλι να βρεθούν τα ίχνη των δραστών, αλλά και των σκαφών.