Σε καλό κλίμα η συνάντηση των μελών του «ΑΙΣΩΠΟΥ» με τη Δήμητρα Τσανάκα

Τι ζήτησαν τα μέλη του Φιλοζωικού Σωματείου της Καβάλας και τι δεσμεύτηκε η δήμαρχος και πως μπορεί η ανακύκλωση να... ταΐσει τα αδέσποτα

Μετά την αμηχανία της πρώτης συνάντησης με τη δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα που έγινε πριν από περίπου 4 μήνες, η τελευταία συνάντηση των μελών του ΔΣ του Φιλοζωικού Σωματείου Καβάλας «ΑΙΣΩΠΟΣ» με τη δήμαρχο την Τετάρτη 1 Μαρτίου ήταν πιο εποικοδομητική. Συζητήθηκαν θέματα ουσίας και η δήμαρχος ήταν πολύ θετική στα αιτήματα που κατατέθηκαν.

Τα θέματα που τέθηκαν προς συζήτηση μεταξύ των δύο πλευρών ήταν τα εξής:

  1. Να οριστούν εγγράφως οι υποχρεώσεις των δήμων και οι αρμοδιότητες του Φιλοζωικού Σωματείου, όπως ορίζει ο νόμος 4039/12 στο σύμφωνο συνεργασίας.
  2. Να προβλεφθεί το κονδύλι των στειρώσεων και έκτακτων περιστατικών από την 1η μέρα κάθε νέας χρονιάς.
  3. Να σταματήσουν οι παράνομες περισυλλογές και αν δεν υφίσταται λόγος κράτησης των ζώων πέραν των 15 ημερών να γίνεται ενημέρωση για τις αναφορές καταγγελιών, καθώς και αναφορές επανεξέτασης. Να υπάρχει, δε, άμεση πρόσβαση σ’ αυτές.
  4. Επαναφορά της Δημοτικής Αστυνομίας σε θέματα καταγγελιών-συστάσεων δεσποζόμενων ζώων.
  5. Να οριστεί έκτακτο προσωπικό για τα Σαββατοκύριακα, τα απογεύματα και τις αργίες, καθώς και προσωπικό περισυλλογής.
  6. Να επισκευαστούν άμεσα τα πρώτα κλουβιά που βρίσκονται στην είσοδο του Κυνοκομείου, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν για θεραπείες και έκτακτα περιστατικά.
  7. Να οριστεί άμεσα χώρος για τα κουτάβια που βρίσκονται στο δρόμο, βάσει του νόμου  4039/12.

«Θα θέλαμε», λένε τα μέλη του «ΑΙΣΩΠΟΥ», «να ενημερωθούμε εγγράφως από το αρμόδιο τμήμα του δήμου μας, σχετικά με τη φάση που βρίσκεται η ίδρυση του νέου νόμιμου Κυνοκομείου, ύστερα από έγκριση σχετικού κονδυλίου. Προτείνουμε και παραθέτουμε φωτογραφικό υλικό από την εγκατάσταση συσκευών ανακύκλωσης σε κεντρικά σημεία του δήμου Καβάλας, οι οποίες είναι συνδεδεμένες με ταΐστρες και  ποτίστρες, ώστε να προτρέπουν τους δημότες να ανακυκλώνουν και χωρίς κανένα κόστος, αυτόματα, να απελευθερώνεται ποσότητα τροφής από την συσκευή».