Προληπτική προσγείωση εκπαιδευτικού αεροπλάνου στο αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα

Μία ένδειξη σε εκπαιδευτικό αεροσκάφος Diamond της Egnatia Aviation οδήγησε τον πιλότο σε προσγείωση για καθαρά προληπτικούς λόγους - Δηλώσεις Δημήτρη Λυμπεράκη

Προληπτική προσγείωση στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης 2 Μαρτίου 2017 εκπαιδευτικό αεροπλάνο Diamond της Egnatia Aviation. Συγκεκριμένα, όταν ο πιλότος είδε μια ένδειξη στο πιλοτήριο, την αξιολόγησε και έκρινε ότι προληπτικά θα έπρεπε να προσγειωθεί και επέλεξε τον Αμυγδαλεώνα λόγω εγγύτητας, αντί της «βάσης» της Σχολής Πιλότων που δεν είναι άλλη από το Αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» της Καβάλας στη Χρυσούπολη.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ούτε ο πιλότος-εκπαιδευτής ούτε ο εκπαιδευόμενος ούτε, φυσικά, το αεροπλάνο διέτρεξαν τον παραμικρό κίνδυνο, αφού η ένδειξη αυτή έθεσε το αεροπλάνο στο επίπεδο 1 από το όριο του 5 που επιβάλλει την αναγκαστική προσγείωση για την ασφάλεια σκάφους και επιβαινόντων.

Ο Δημήτρης Λυμπεράκης συνιδιοκτήτης της εταιρίας Egnatia Aviation που παρέχει άριστη εκπαίδευση σε πιλότους, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες της Εφημερίδας Νέα Εγνατία και δήλωσε σχετικά: «Ο πιλότος ακολουθώντας την εκπαίδευση, έκανε αυτό που έπρεπε. Το πρόβλημα ήταν ήσσονος σημασίας, θα μπορούσα να πω ότι ήταν ένα πολύ καλό μάθημα για τον εκπαιδευόμενο, για το πώς θα πρέπει ο ίδιος να το διαχειριστεί, εάν χρειαστεί. Κλιμάκιο πιστοποιημένου τεχνικού ελέγχου έσπευσε άμεσα να επιθεωρήσει το αεροπλάνο».