Παίρνει μπρος η αποκατάσταση των παιδικών χαρών στην Καβάλα

Βασικό μέλημα του δήμου Καβάλας είναι η ανακατασκευή των παιδικών χαρών με πιστοποιημένα και ασφαλή πρότυπα, αλλά η όλη διαδικασία απαιτεί χρόνο, όπως αναφέρει η πρόεδρος του ΝΠΔΔ Ευαγγελία Δρακονάκη

Η εκδήλωση με θέμα «Η Δύναμη του Παιχνιδιού» που πραγματοποίησαν το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» ο δήμος Καβάλας, το Νομικό Πρόσωπο «Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη Προσχολική Αγωγή Καβάλας» και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (αναλυτικό ρεπορτάζ μπορείτε να διαβάσετε εδώ), άνοιξε και μια άλλη κουβέντα, που έχει ξεχαστεί τα τελευταία χρόνια.

Η εισηγήτρια, Παιδιατρική Εργοθεραπεύτρια Ελίντα Καλπογιάννη, μίλησε για την καθοριστική συμβολή του παιχνιδιού στον ψυχισμό και στην ανάπτυξη των μικρών παιδιών. Σε πρώτο επίπεδο, υπεύθυνοι γι’ αυτό είναι οι γονείς και οι νηπιαγωγοί, σε δεύτερο, όμως, είναι η ίδια η πόλη, καθώς παιχνίδι σημαίνει παιδικές χαρές και για το ότι σήμερα έχει μειωθεί ο εκ των πραγμάτων παραγωγικός χρόνος του παιχνιδιού, ευθύνεται και η έλλειψη χώρων, δηλαδή παιδικών χαρών.

Η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου «Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη Προσχολική Αγωγή Καβάλας» Ευαγγελία Δρακονάκη δήλωσε στο KAVALAPOST ο δήμος Καβάλας το γνωρίζει καλά αυτό

«Αυτή η διοίκηση έχει αποδείξει, προσπαθώντας να εναρμονιστεί με τη νομοθεσία για τις παιδικές χαρές που ισχύει από το 2009, ότι δημιουργεί πιστοποιημένες παιδικές χαρές, οι οποίες θα εξασφαλίσουν την ασφάλεια των παιδιών. Βέβαια, υπάρχει μια ιδιαιτερότητα, λόγω του αναγλύφου της πόλης, που μας εμποδίζει να κάνουμε μια πιο “επιθετική” πολιτική και να φτιάξουμε όλες τις παιδικές χαρές που υπήρχαν και γι΄αυτό κάναμε ένα ένα τα βήματα, απομακρύνοντας τα επικίνδυνα παιχνίδια και στη συνέχεια θα προβούμε σε καινούριες κατασκευές», δήλωσε η κ. Δρακονάκη.

Αποκάλυψε, επίσης, ότι μέσα στο 2017 θα ακολουθήσει κι άλλη εργολαβία και σταδιακά θα αποκατασταθούν όλες οι παιδικές χαρές.

Όσον αφορά τα παράπονα που ακούγονται ότι δεν προχωράει το έργο των παιδικών χαρών, η κ. Δρακονάκη σημειώνει ότι είναι καλύτερο να υπάρχουν χώροι-αλάνες χωρίς παιχνίδια, παρά να υφίστανται παιδικές χαρές με επικίνδυνα για την ακεραιότητα των παιδιών παιχνίδια. «Άλλωστε κι εμείς σε αλάνες παίζαμε», σχολιάζει η ίδια.