Κατεβάζουν ρολά για δύο μέρες τα πρακτορεία ΟΠΑΠ και έπεται συνέχεια…

Με απεργία στις 9 και 10 Μαρτίου και με αποστολή εξώδικου στην ΟΠΑΠ ΑΕ και στην ΕΕΕΠ απαντούν οι πράκτορες στην καταγγελία των συμβάσεών τους, ζητώντας την ανάκλησή της και την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων

Απεργία στις 9 και 10 Μαρτίου αποφάσισε ομόφωνα η Ομοσπονδία Πρακτόρων, με αφορμή την καταγγελία των συμβάσεών τους από την ΟΠΑΠ ΑΕ.

Ταυτόχρονα αποφάσισαν την αποστολή εξώδικου στην ΟΠΑΠ ΑΕ και στην ΕΕΕΠ, με το οποίο θα ζητούν την ανάκληση των καταγγελιών και την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για την προσθήκη κάποιων αλλαγών στην παρούσα σύμβαση, ως παράρτημα.

Αν δεν ανακληθούν οι καταγγελίες την επόμενη εβδομάδα η Ομοσπονδία θα επανεξετάσει τη στάση της και την ενδεχόμενη απόφαση για άλλες κινήσεις.

 

Καταγγελίες για στυγνό εκβιασμό

Η ΟΠΑΠ ΑΕ έχει στείλει τη νέα σύμβαση συνεργασίας στο σύνολο των 4.800 πρακτορείων του μαζί με καταγγελία της υπάρχουσας σύμβασης, αν δεν υπογράψουν τη νέα σύμβαση μέχρι τις 24 Μαρτίου. Η κίνηση αυτή του ΟΠΑΠ κατά τους πράκτορες, τούς φέρνει μπροστά σε ένα εκβιαστικό δίλημμα «ή υπογράφετε τη νέα σύμβαση ή λειτουργείτε ακόμη ένα χρόνο και κλείνετε».

Μετά το βέτο των πρακτόρων, με την καταψήφιση της προτεινόμενης από τον ΟΠΑΠ σύμβασης, από τη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Πρακτόρων, η ΟΠΑΠ κλιμάκωσε τις πιέσεις, επιδιώκοντας άμεσα την υπογραφή  συμβάσεων. Οι πράκτορες είχαν, ωστόσο, αποφασίσει στη Συνέλευση ότι αν η εταιρεία πιέσει τους πράκτορες να υπογράψουν τη σύμβαση που καταψήφισαν, θα μπλοκάρουν τα φρουτάκια στα πρακτορεία και θα εξετάσουν και κινητοποιήσεις.

 

Με σχετικό ψήφισμα, οι πράκτορες ζητάνε από τον ΟΠΑΠ ΑΕ πίστωση χρόνου ώστε να πραγματοποιηθούν οι εκλογές για νέα ηγεσία στην Ομοσπονδία που θα γίνουν στις 13 Μαρτίου και οποιαδήποτε νέα συζήτηση να πραγματοποιηθεί μετά τις 24 Απριλίου, όταν και θα έχει αναλάβει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Πρακτόρων, το οποίο και θα ξεκινήσει από την αρχή τις συζητήσεις για νέα σύμβαση.

Η ΟΠΑΠ ΑΕ αγνόησε το αίτημα για δίμηνη αναστολή κάθε κίνησης για νέα σύμβαση και άρχισε να στέλνει στα πρακτορεία την καταψηφισμένη από τη Συνέλευση σύμβαση, ζητώντας από τους πράκτορες να την υπογράψουν, μαζί με καταγγελία της υπάρχουσας σύμβασης.

Όπως είναι φυσικό, σε τροχιά κινητοποιήσεων είναι και το Σωματείο Πρακτόρων ΟΠΑΠ Νομού Καβάλας, με τα μέλη του να τονίζουν, συν τοις άλλοις, ότι η νέα σύμβαση που προωθεί η ΟΠΑΠ ΑΕ ούτε λίγο ούτε πολύ τους εξασφαλίζει δουλειά για ένα χρόνο και μετά… «λουκέτο», ενώ τονίζουν ότι ο ΟΠΑΠ είναι οι πράκτορες και κανείς άλλος.

Η ανακοίνωση του Σωματείου Πρακτόρων Νομού Καβάλας

Την προσεχή Πέμπτη και Παρασκευή 9 και 10 Μαρτίου 2017 θα πραγματοποιηθεί προειδοποιητική 48ωρη απεργία και κλείσιμο των καταστημάτων μας.

Λέμε ΟΧΙ στην οικονομική υποδούλωση από την ΟΠΑΠ ΑΕ, ΟΧΙ στην εξαφάνιση όλων των δικαιωμάτων μας, ΟΧΙ σε εξώδικες απειλές και εκβιασμούς.

Ζητάμε σεβασμό επειδή δουλεύουμε 15 ώρες την μέρα 357 μέρες τον χρόνο, επειδή συντηρούμε πάνω από 10.000 οικογένειες σε Πανελλαδικό επίπεδο και επειδή θέλουμε να εργαζόμαστε και όχι να επαιτούμε.

ΟΠΑΠ είναι οι πράκτορες και όσοι εργάστηκαν η συνεχίζουν να εργάζονται για πάνω από 60 χρόνια ώστε η εταιρεία να πρωταγωνιστεί σε παγκόσμιο επίπεδο και να γίνει αυτό που είναι σήμερα. Δε θα αφήσουμε όλα αυτά να καταστραφούν σε μια νύχτα με εκβιασμούς και απειλές

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΕΥΣΗΣ

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΑΣ