Στο χειρουργείο αξιοκρατικά και με λίστα και δεν είναι… πρωταπριλιάτικο αστείο!

Μία διαδικασία-τομή για τη λειτουργία του ΓΝΚ - Επίσης «ψήνεται» ο νέος Κανονισμός Εσωτερικής Λειτουργίας ενώ μεθοδεύεται και η αγορά κλιβάνου που θα φέρει εξοικονόμηση τουλάχιστον 130.000 ευρώ ετησίως! - Δηλώσεις Τάσου Καρασαββόγλου

Κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης 7 Μαρτίου 2017 του Διοικητικού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, αναμένεται να εγκριθεί η λίστα χειρουργείου, ένα μέτρο που, σύμφωνα με τον Διοικητή Τάσο Καρασαββόγλου, θα υπηρετήσει τη διαφάνεια στον προγραμματισμό των χειρουργείων και όχι μόνον. Αυτό αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της η Καθημερινή Εφημερίδα Νέα Εγνατία που έχει και το ρεπορτάζ.

Συγκεκριμένα, από την 1η Απριλίου, εκτός απροόπτου, θα αναρτηθούν πίνακες χειρουργείων με κωδικούς που θα αντιστοιχούν στους ασθενείς που πρόκειται να χειρουργηθούν. Τους κωδικούς αυτούς θα τους γνωρίζουν μόνο οι ασθενείς και οι χειρουργοί και κατά συνέπεια ο κάθε πολίτης θα μπορεί να ελέγχει τον χρόνο του χειρουργείου του και εάν κατόπιν παρεμβάσεων παραβιάζεται ο χρόνος που αυτό προγραμματίστηκε. Φυσικά, θα εξαιρούνται της λίστας τα επείγοντα περιστατικά.

 

Και νέος Κανονισμός Λειτουργίας

Εκείνο όμως που αποτελεί κομβικής σημασίας τομή που θα βελτιώσει έτι περαιτέρω τη λειτουργία του Νοσοκομείου Καβάλας, είναι η κατάρτιση νέου Κανονισμού Εσωτερικής Λειτουργίας. «Είμαστε στη φάση της διαβούλευσης για την κατάρτιση του νέου Κανονισμού που πιστεύω ότι με αυτόν θα κάνει, όχι βήματα προόδου το νοσοκομείο, αλλά άλματα προς τα εμπρός», τόνισε μιλώντας στη «ΝΕ» ο κ. Καρασαββόγλου.

Θυμίζουμε ότι πολλές φορές κατά το παρελθόν ακούστηκαν φωνές για τη συνένωση κλινικών του Νοσοκομείου Καβάλας, όπως των Παθολογικών, των Πνευμονολογικών, των Χειρουργικών, με στόχο τη λειτουργία ενιαίων κλινικών με περισσότερο προσωπικό και χαμηλότερο λειτουργικό κόστος. Ενδεχομένως λοιπόν σε αυτόν τον νέο υπό σύσταση ακόμη Κανονισμό αυτό το εγχείρημα να προχωρήσει.

Αγορά κλιβάνου και εξοικονόμηση 130.000 ευρώ ετησίως τουλάχιστον

Τέλος, η διοίκηση του Νοσοκομείου Καβάλας προωθεί αυτό το διάστημα την αγορά και εγκατάσταση κλιβάνου για τα ιατρικά απόβλητα, εφόσον βέβαια πρώτα εξασφαλίσει τη σχετική επέκταση της άδειας
Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που κατέχει. «Τα ιατρικά απόβλητα τα συσκευάζουμε σε τρεις διαφορετικές συσκευασίες ανάλογα με την επικινδυνότητά τους και στη συνέχεια τα στέλνουμε στην Αθήνα για την επεξεργασία τους, με ένα ετήσιο κόστος 130.000 ευρώ.

Σκοπεύουμε λοιπόν να προμηθευτούμε, να εγκαταστήσουμε και να λειτουργήσουμε σε εξωτερικό χώρο του νοσοκομείου έναν κλίβανο που θα κάνει αυτήν την επεξεργασία. Το κόστος αγοράς του ανέρχεται στις 120.000 ευρώ, καταλαβαίνετε επομένως ότι η απόσβεση θα γίνει από την πρώτη στιγμή!

Τα επεξεργασμένα πλέον απόβλητα θα πηγαίνουν τελικά στον ΧΥΤΑ Καβάλας, ενώ παράλληλα θα έχουμε τη δυνατότητα να δεχόμαστε και ιατρικά απόβλητα από ιδιώτες γιατρούς έναντι τιμήματος, οι οποίοι ομοίως με το Νοσοκομείο Καβάλας τα στέλνουν στην Αθήνα», δήλωσε ο κ. Καρασαββόγλου.