Ιερά Μητρόπολη ΦΝΘ: Εκδήλωση στην Πνευματική Εστία στο πλαίσιο της Εβδομάδας Εξωτερικής Ιεραποστολής

Προβολή οπτικοακουστικού υλικού, ομιλία Αφρικανού κληρικού και απαγγελία ποιημάτων από παιδιά των Κατηχητικών Σχολείων της περιοχής

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος όρισε και η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου οργανώνει την Εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής, με σκοπό την ενημέρωση των πιστών και την στήριξη και συνέχιση του ιεραποστολικού έργου της Εκκλησίας, που οργανωμένα και υπεύθυνα επιτελείται στην Αφρική.

Το Γραφείο Εξωτερικής Ιεραποστολής υλοποιεί και συνεχίζει όσα η Εκκλησία των Φιλίππων δημιούργησε τις τελευταίες δεκαετίες, με τη συγκινητική συμμετοχή επωνύμων και ανωνύμων δωρητών, στις Μητροπόλεις του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και ιδιαίτερα σε αυτές της Ουγκάντα και της Μαδαγασκάρης, με την ανέγερση Ναών, Σχολείων και Ιατρείων, αλλά και το πρόγραμμα αναδοχής για τα παιδιά και τις οικογένειές τους για την μόρφωση και την επιβίωσή τους.

Στα πλαίσια της «Εβδομάδας» θα πραγματοποιηθεί Εορταστική Εκδήλωση την Τετάρτη 8 Μαρτίου, στις 19:00, στην Αίθουσα της Πνευματικής Εστίας της Μητροπόλεως, κατά την οποία:

  • θα προβληθεί πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό από επισκέψεις και εκδηλώσεις στην Ουγκάντα.
  • θα μιλήσει ο ελληνομαθής αφρικανός Κληρικός-Διάκονος Εμμανουήλ Καμάνια για την ποιμαντική φροντίδα των ορθοδόξων Ιερέων της Ουγκάντα προς τα παιδιά χωρίς γονείς.
  • θα απαγγελθούν ποιήματα και θα ακουσθούν ιεραποστολικά τραγούδια από τα παιδιά των Κατηχητικών Σχολείων των Ενοριών της Μητροπόλεώς μας.

Η εκδήλωση θα δώσει την ευκαιρία να θυμηθούμε όλα όσα έγιναν, να πληροφορηθούμε όσα προγραμματίζονται να γίνουν και να γνωστοποιηθούν τα όσα δημιουργεί η ευαισθησία και η αγάπη των Χριστιανών ανά τον κόσμο.