Αναζητείται το… πεζοδρόμιο στην οδό Εγνατίας στον Βύρωνα

Σε δωρεάν και μόνιμο πάρκινγκ έχουν μετατραπεί πολλά πεζοδρόμια στην Καβάλα, ειδικά στις γειτονιές μακριά από το κέντρο της πόλης

Μπορεί στο κέντρο της Καβάλας ανά τακτά διαστήματα τα πρόστιμα για παράνομη στάση και στάθμευση να πέφτουν… βροχή, με αποτέλεσμα το πρόβλημα να λύνεται, έστω και πρόσκαιρα, όμως κάτι τέτοιο δεν γίνεται στις γειτονιές της πόλης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η οδός Εγνατίας στον Βύρωνα, με τον Γιάννη Προμούσα να ανεβάζει σχετικές φωτογραφίες στην ομάδα του facebook Παγίδες Πεζών στην Καβάλα, αποτυπώνοντας το πρόβλημα στα… φόρτε του.

Στις φωτογραφίες φαίνονται να… παρελαύνουν στη σειρά τα οχήματα στο πεζοδρόμιο και μάλιστα σε μόνιμη βάση, ενώ εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται ότι δεν φτάνουν μέχρι την εν λόγω γειτονιά οι περιπολίες της Δημοτικής Αστυνομίας Καβάλας.

Ως εκ τούτου, φαντάζει αδύνατο να περπατήσει κάποιος στο κατειλημμένο πεζοδρόμιο, πόσο μάλλον τα ΑμεΑ, γονείς με καροτσάκια ή ηλικιωμένοι.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν είναι ίδιον μόνο της συγκεκριμένης οδού. Πολλά είναι τα πεζοδρόμια στις γειτονιές της Καβάλας που παρουσιάζουν ανάλογη εικόνα, ενώ είναι φύσει αδύνατο κάθε πεζοδρόμιο στην πόλη να έχει και έναν… δημοτικό αστυνομικό.

Συνεπώς, καταλήγουμε (πάλι) στο ότι όλα είναι θέμα παιδείας και ευσυνειδησίας, ιδανικά τα οποία ενεργοποιούνται καλύτερα, πάντως, μετά από ένα πρόστιμο