Οι εργαζόμενοι ζητούν το Νοσοκομείο της Καβάλας να χαρακτηριστεί Περιφερειακό

Ανοιχτή επιστολή και κάλεσμα σε «συστράτευση» από το Σωματείο τους ενόψει της κατάρτισης του νέου Υγειονομικού Χάρτη

Με αφορμή τον επικείμενο επανασχεδιασμό του Υγειονομικού Χάρτη αλλά και της τροποποίησης του οργανογράμματος του Νοσοκομείου Καβάλας, το Σωματείο των Εργαζομένων ζητά από όλη την κοινωνία να ενώσει τη φωνή της με τη δική του έτσι ώστε να γίνει το… αυτονόητο, να χαρακτηριστεί, δηλαδή, το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας Περιφερειακό, αφού, όπως υποστηρίζεται στη σχετική ανοιχτή επιστολή-κάλεσμα που ακολουθεί, η λειτουργία του είναι ήδη περιφερειακή.

«Αποφασίσαμε να διεκδικήσουμε τον χαρακτηρισμό του Νοσοκομείου Καβάλας σε Περιφερειακό, με τροποποίηση του οργανισμού και αύξηση των οργανικών κλινών. Η λειτουργία του Νοσοκομείου Καβάλας, σήμερα, είναι στο μεγαλύτερο μέρος, περιφερειακού χαρακτήρα. Κλινικές όπως Νευροχειρουργική, Ρευματολογική, Νευρολογική,Ογκολογική, Πνευμονολογικές, Μαγνητικός τομογράφος κ.ά., δέχονται και εξυπηρετούν πολίτες από όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ο νέος υγειονομικός χάρτης καταρτίζεται. Η τροποποίηση του οργανογράμματος του Νοσοκομείου είναι προ των πυλών. Είναι θέμα χρόνου να ξεκινήσει η διαβούλευση στην οποία σας καλούμε να προσέλθετε και να μεταφέρετε το αίτημα χαρακτηρισμού του Νοσοκομείου Καβάλας σε Περιφερειακό Νοσοκομείο, μεταφέροντας τα πραγματικά δεδομένα για την ήδη περιφερειακή του λειτουργία.

Μπροστά στην υποβάθμιση, την απαξίωση και τη μιζέρια που βιώνουμε γύρω μας, επιλέγουμε να αγωνιστούμε για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου μας.

Στον αγώνα αυτό  θέλουμε όλους τους πολίτες, φορείς, συλλόγους, ΜΜΕ, εκπροσώπους Κοινοβουλίου και Αυτοδιοίκησης, πολιτικά κόμματα, αρωγούς, συνοδοιπόρους και συναγωνιστές, να υιοθετήσουν το αίτημα και να διεκδικήσουν από την θέση που κατέχουν τον χαρακτηρισμό του Γ. Νοσοκομείου Καβάλας σε Περιφερειακό Νοσοκομείο».