To 5ο Γυμνάσιο στο εργαστήριο του CERN στο ΤΕΙ ΑΜ-Θ

Μαθητές του σχολείου είδαν από κοντά το εργαστήριο που είναι συνδεδεμένο με το CERN καθώς και το εργαστήριο υπερυψηλής τεχνολογίας «Ήφαιστος»

Το ΤΕΙ ΑΜ-Θ επισκέφθηκαν μαθητές του 5ου Γυμνασίου Καβάλας για να δουν ένα μέρος από το εργαστήριο που είναι συνδεδεμένο με το CERN και στη συνέχεια το εργαστήριο υπερυψηλής τεχνολογίας, τον «Ήφαιστο».

Ο πρόεδρος του ΤΕI ΑΜ-Θ Θανάσης Μητρόπουλος και ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος πήγαν να δουν τους μαθητές την ώρα που εξερευνούσαν τα εργαστήρια.

Ο κ. Μαρκόπουλος μιλώντας στα παιδιά του 5ου Γυμνασίου της Παναγίας, το οποίο, παρεμπιπτόντως, παλαιότερα ονομαζόταν «Οικονομικό», τα ενημέρωσε πως ο ίδιος αποφοίτησε από εκεί το 1982. «Εκείνο που έχει σημασία» είπε, «είναι πως από τότε μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει πάρα πολύ τα πράγματα και οι τεχνολογίες έχουν εξελιχθεί πάρα πολύ. Να φανταστείτε πως το κομπιούτερ τότε ήταν μια αριθμομηχανή που έκανε πρόσθεση, πολλαπλασιασμό και διαίρεση και σήμερα φτάσαμε στους υπολογιστές και τους υπερυπολογιστές και είμαστε ιδιαίτερα τυχεροί που στη πόλη μας υπάρχει το ΤΕΙ ΑΜ-Θ, το οποίο έχει έναν τέτοιου είδους εξοπλισμό,  τον οποίο λίγα παιδιά στη χώρα μας και στην περιοχή μας μπορεί να έχουν την τύχη που έχετε εσείς να μπορείτε να το επισκεφθείτε, να ρωτήσετε και να μάθετε γύρω από αυτή τη καινούργια τεχνολογία.

»Θα πω τα καλύτερα λόγια για το ΤΕΙ και τη σύγχρονη τεχνολογία και κυρίως σας παροτρύνω να  αξιοποιήσετε αυτού του είδους τις ευκαιρίες που έχετε για να βλέπετε την καινούργια τεχνολογία, γιατί πολλές τέτοιες ευκαιρίες δεν υπάρχουν, ενώ αυτού του είδους τα βοηθήματα θα σας είναι πολύτιμα αύριο όταν θα βρεθείτε στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ή στον επαγγελματικό στίβο. Είναι μια σπουδαία εμπειρία. Είμαστε ιδιαίτερα τυχεροί που μπορούμε να έχουμε αυτή την υποδομή που βλέπετε στην περιοχή μας».

Ο βιολόγος του 5ου Γυμνασίου Γιώργος Λαζαρίδης που συνόδευε τους μαθητές, είπε ότι «φέραμε τα παιδιά στο ΤΕΙ που τεχνολογικά είναι άρτιο. Προσπαθούμε στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΤΕΙ με το σχολείο μας να δείξουμε στα παιδιά ορισμένα πράγματα τα οποία θα τα βρουν, όταν κάποια απ΄ αυτά θα έρθουν ως φοιτητές. Ελπίζουμε να φέρνουμε όλο και περισσότερα παιδιά και να βλέπουν ό,τι διαθέτει και προσφέρει ως γνώση αυτό το κόσμημα της πόλης μας».