Αλλάζει μορφή η πλατεία Ελευθερίας;

Προς Πανελλήνιο Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό προσανατολίζεται η διοίκηση Τσανάκα, αλλά και σε πιο έντονο φωτισμό της κεντρικής πλατείας της Καβάλας, ώστε να αλλάξει η εικόνα της και να εξαλειφθούν οι παραβατικές συμπεριφορές

Ένα διαχρονικό θέμα που απασχολεί σε τακτά χρονικά διαστήματα τους πολίτες της Καβάλας έθεσε ο δημοτικός σύμβουλος της δημοτικής παράταξης Καβάλα-Φίλιπποι Ανοιχτή Πόλη Λεωνίδας Παππάς κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017.

Ο λόγος για την εικόνα που παρουσιάζει η πλατεία Ελευθερίας, η κεντρική πλατεία της πόλης, με τον κ. Παππά να την χαρακτηρίζει τουλάχιστον απαράδεκτη, ενώ έθεσε και θέμα ασφάλειας των πολιτών, καθώς ειδικά τις βραδυνές ώρες, η παραβατικότητα δίνει και παίρνει και καθιστά την προσπέλαση της πλατείας τουλάχιστον επικίνδυνη, όπως σχολίασε και ο ίδιος.

Η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα σημείωσε ότι το θέμα έχει απασχολήσει πάρα πολλές φορές τόσο την ίδια, όσο και τη Δημοτική Αρχή, ενώ παραδέχτηκε ότι όντως είναι απαράδεκτη η πλατεία «και δεν υπάρχει σώφρων που να περνάει από εκεί τις βραδυνές ώρες».

Πρόσθεσε επίσης ότι η πλατεία έχει αισθητική της δεκαετίας 1980, «επηρεασμένη από τη νοοτροπία των μεγάλων πολιτικών προεκλογικών συγκεντρώσεων», προσθέτοντας ότι η κεντρική πλατεία της πόλης χρειάζεται γενικό «λίφτινγκ».

Αποκάλυψε, δε, ότι ήδη ζήτησε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο να υλοποιήσει έναν Πανελλήνιο Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό, από τον οποίο θα προκύψουν νέες ιδέες που θα εφαρμοστούν στην πλατεία και θα αλλάξει εικόνα.

Όσον αφορά την ασφάλεια, τόνισε ότι «εμείς οι κάτοικοι πρέπει να μπούμε στην πλατεία και τότε θα φύγουν εξαλειφθούν όλες οι παραβατικές συμπεριφορές», ενώ όσον αφορά τον φωτισμό, δήλωσε ότι η Τεχνική Υπηρεσία τοποθέτησε τον πιο ακριβό φωτισμό, όμως αυτά τα φώτα «μπορεί να είναι… ρομαντικά, αλλά δεν φωτίζουν και πρέπει να τοποθετηθούν προβολείς».