Συνάντηση με τους συμβασιούχους αορίστου χρόνου (οδηγοί και εργαζόμενοι στον Τομέα Καθαριότητας) οι οποίοι εδώ και τρεις μήνες είναι απλήρωτοι είχε το μεσημέρι της Τρίτης 14 Μαρτίου η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, μετά την παρέμβαση του προέδρου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καβάλας Ευθύμη Μακρογιάννη στο Δημοτικό Συμβούλιο (αναλυτικά το ρεπορτάζ εδώ) και την επίδοση ψηφίσματος στο Σώμα.
Η κ. Τσανάκα πληροφόρησε τους εργαζόμενους ότι μέσα στον Μάρτιο θα προκύψει μια απόφαση από το Ελεγκτικό Συνέδριο, σύμφωνα και με αυτά που της μετέφερε ο επίτροπος της εν λόγω Υπηρεσίας στην Καβάλα, ενώ επανέλαβε ότι τα 8μηνα και τα 5μηνα που προσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ είναι σε καλύτερη θέση από τους διμηνίτες.
Τους πρότεινε, επίσης, να ασφαλιστούν στο Ταμείο για να δείξουν πως πραγματικά είναι απαραίτητοι στον δήμο, ενώ υπενθύμισε ότι το θέμα αφορά το Νόμο του 2004 που δεν επιτρέπει σε κανέναν συμβασιούχο να εργαστεί για πάνω από 2 χρόνια στους δήμους γιατί μετά θεωρείται μόνιμος.
«Γι’ αυτό και πολλοί επίτροποι σε όλη τη χώρα δεν υπογράφουν τα εντάλματα, μήπως και μονιμοποιηθούν συμβασιούχοι. Η σύμβαση, όμως, η δική σας, ως το τέλος του 2017 δε γίνεται με αυτόν το νόμο της κατά παρέκκλισης κάθε προηγούμενης διάταξης», σημείωσε απευθυνόμενη στους συμβασιούχους.
Πρόσθεσε, επίσης, ότι αυτό αναφέρεται μόνο στην αιτιολογική έκθεση, ενώ η ίδια πιστεύει πως λόγω του ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο έβγαλε το νόμο αντισυνταγματικό, υπάρχει μία κόντρα μεταξύ υπουργείου και Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Τόνισε, επίσης, ότι στην Ελλάδα υπάρχουν 3 ειδών Δικαστήρια, αυτό του Αρείου Πάγου, το Συμβούλιο της Επικρατείας και η Ολομέλεια του Ελεγκτικού. Οι δικαστές της Ολομέλειας του Ελεγκτικού δεν υπάγονται στο υπουργείο Εσωτερικών, αλλά στο υπουργείο Δικαιοσύνης και είναι ανεξάρτητοι και μόνο ο υπουργός Δικαιοσύνης μπορεί να τους δώσει εντολές.