Κωνσταντίνος Μπαντίκος: Τίποτα δεν αλλάζει με τη συγχώνευση των δυο νηπιαγωγείων

Ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Διεύθυνσης Νομού Καβάλας διαβεβαιώνει ότι ο λόγος που έγινε η συγχώνευση του 18ου και του 21ου νηπιαγωγείου είναι για την εύρυθμη λειτουργία τους, καθώς και για επιστημονικούς λόγους

Αναφορά στους λόγους που έγινε η συγχώνευση των δύο νηπιαγωγείων, του 18ου και του 21ου έκανε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Καβάλας Κωνσταντίνος Μπαντίκος στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου για τα επιμορφωτικά θεατρικά εργαστήρια του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, τονίζοντας πως με αυτή την ενέργεια δε μειώνονται οι παροχές υπηρεσιών στην εκπαίδευση.

«Οι προτάσεις για συγχωνεύσεις, ιδρύσεις ή καταργήσεις από το υπουργείο Παιδείας γίνονται κάθε χρόνο και εμείς ήμασταν υποχρεωμένοι να υπακούσουμε. Έτσι λοιπόν υπήρξε η συγχώνευση των δύο νηπιαγωγείων σε ένα με την ονομασία “18ο Τριθέσιο Νηπιαγωγείο”, χωρίς να αλλάζει κάτι στην λειτουργία τους. Ο λόγος που έγινε αυτή η συγχώνευση είναι για την εύρυθμη λειτουργία, όπως και για επιστημονικούς και παιδαγωγικούς λόγους. Και βέβαια δεν έχουν τη μονιμότητα του “ες αεί”. Μπορούμε να αλλάξουμε τις προτάσεις μας και να επαναλειτουργήσει το νηπιαγωγείο στον Άγιο Λουκά», δήλωσε ο ίδιος.

Στο 18ο νηπιαγωγείο υπάρχουν 36 παιδιά και στο 21ο 18 μαθητές. Με τη συγχώνευση  οι μαθητές θα γίνουν 54 και οι θέσεις εργασίας θα παραμείνουν ως έχουν αφού ο νόμος μιλά για 25 μαθητές ανά τμήμα. «Έτσι έχουμε μια διεύθυνση και διατηρήσαμε δύο τμήματα με ισάριθμους μαθητές, 10 και 11 αντιστοίχως. Με το 18ο Τριθέσιο Νηπιαγωγείο θα έχουμε τρία τμήματα των 18 μαθητών έτσι ώστε να είναι ένας ικανοποιητικός αριθμός και το έργο που θα παράγεται να είναι ποιοτικό», σημείωσε ο ίδιος.

Αναληθή όσα ακούστηκαν περί καταργήσεων θέσεων

Ο κ. Μπαντίκος σχολίασε ότι όλα όσα ακούστηκαν περί καταργήσεων θέσεων είναι αναληθή και με βάση όσων προβλέπονται στα συστεγαζόμενα νηπιαγωγεία τα ολοήμερα τμήματα γίνονται ένα. «Έχοντας τη δυνατότητα του προσωπικού λειτούργησαν δύο τμήματα, ξεχωριστά το καθένα. Κοιτάμε να κάνουμε μια χρηστή διαχείριση με βάση τις συνθήκες, κατανοώντας φυσικά και τους γονείς και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε από την Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας με λύσεις καλές και παροχές ίσης εκπαίδευσης για όλα τα παιδιά.Οι συνθήκες αλλάζουν και πρέπει να είμαστε ευέλικτοι. Οι γονείς δεν πρέπει να ανησυχούν. Είναι απλά θέμα λειτουργίας και δεν επιφέρει καμία δυσκολία. Αντιθέτως, τα πράγματα είναι καλύτερα λειτουργικά», ανέφερε ο ίδιος.

Να σημειωθεί πως η απόφαση δεν έχει βγει ακόμα και αναμένεται μέσα στον Απρίλιο. Θα ισχύσει, δε, από τον επόμενο Σεπτέμβριο που αρχίζει η νέα διδακτική χρονιά και την απόφαση θα την πάρει το αρμόδιο υπουργείο. «Εμείς κάνουμε την εισήγηση βάσει των στοιχείων που έχουμε», σχολίασε ο κ. Μπαντίκος.