Καβάλα: Αναλυτικά το πρόγραμμα εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821

Το Σάββατο 25 Μαρτίου στις 11:30 η παρέλαση στην παραλιακή λεωφόρο της πόλης-Δεν ανακοινώθηκε ακόμα ποιος θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση

Το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στην πόλη της Καβάλας ανακοίνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 24 Μαρτίου και θα κορυφωθούν με την μεγάλη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στην παραλιακή λεωφόρο της πόλης το Σάββατο 25 Μαρτίου στις 11:30. Να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί ποιος πολιτικός θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Γενικός σημαιοστολισμός σε όλη την επικράτεια, από τις 08:00 της 23ης ως τη δύση του ηλίου της 25ης  Μαρτίου 2017.

Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των ΟΤΑ, των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2017.

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Πανηγυρικές εκδηλώσεις των Σπουδαστών, Μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την ανάπτυξη της σημασίας της Εθνικής Επετείου.

11:30 Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης από τμήματα της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας και της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και από τα τμήματα Προσκόπων και Ελληνίδων Οδηγών, προσερχομένων με επικεφαλής καθηγητές, δασκάλους και βαθμοφόρους.

11:45 Παραδοσιακοί χοροί στο Ηρώο της πόλης, από ομάδες μαθητών Γενικών Λυκείων της πόλης, της Ένωσης Ποντίων σπουδαστών ΤΕΙ Καβάλας και χορευτικά Πολιτιστικών Συλλόγων.

13:30 Συγκέντρωση των Αρχών και των υπαλλήλων των Πολιτικών, Δικαστικών και Στρατιωτικών Υπηρεσιών και ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, Οργανισμών και Τραπεζών στην αίθουσα του Αμφιθεάτρου «Γιώργος Παυλίδης» της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, όπου θα πραγματοποιηθεί ομιλία από την πρόεδρο του Συλλόγου των υπάλληλων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας Φιλιππία Κοχλιαρίδου.

Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

08:00 Επίσημη Έπαρση της Σημαίας στην Πλατεία Ελευθερίας.

09:40 Απόδοση τιμών με μέριμνα της ΧΧΤΘΜ και της Φιλαρμονικής Δήμου Καβάλας.

10:30 Επίσημη Δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Προκοπίου. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο τ. Αναπλ. καθ. του Ανωτάτου Τεχνολογικού Ιδρύματος Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Αθανάσιος Μήτας.

11:00 Επιμνημόσυνη Δέηση και Κατάθεση Στεφάνων στο Ηρώο της πόλης από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας–Θράκης, τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, τον Στρατηγό Διοικητή της ΧΧ Τεθωρακισμένης Μεραρχίας, την Δήμαρχο Καβάλας, τον πρόεδρο του ΤΕΙ Καβάλας, τον Αστυνομικό Διευθυντή Καβάλας, τον Διοικητή της 2ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος, τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Καβάλας. Στεφάνι, επίσης, θα καταθέσουν οι εφεδροπολεμιστικές οργανώσεις και εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης, οι εκπρόσωποι όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων που εδρεύουν στην Περιφερειακή Ενότητα.

Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ενδόξως πεσόντων.

Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

11:30 Παρέλαση στην Παραλιακή Λεωφόρο, από το ύψος του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας μέχρι τον χώρο του Λιμεναρχείου, μαθητών σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Οργανώσεων, Πολιτιστικών Συλλόγων, Προσκόπων και Οδηγών και Τμημάτων Στρατού.

18:10 Επίσημη υποστολή της σημαίας.

Σε ό, τι αφορά τις Ιεροτελεστίες, παρακαλείται να ρυθμίσει η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου. Τα θέματα που αφορούν την παράταξη, απονομή τιμών, τάξη, κίνηση τροχοφόρων κτλ., παρακαλούνται να ρυθμίσουν οι αρμόδιες Στρατιωτικές, Αστυνομικές και Δημοτικές Αρχές.

Τελετάρχες ορίζονται ο υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας Αλέξανδρος Αρμάγος και ο υπάλληλος του Δήμου Καβάλας Ιωάννης Τατσίδης.