Ο Δικηγορικός Σύλλογος ζητά να αποδοθούν στους Καβαλιώτες όσα τους ανήκουν

Ομόφωνο ψήφισμα τονίζει προς την Ελληνική Πολιτεία την ανάγκη παραχώρησης του στρατοπέδου Ασημακοπούλου, του παλιού Νοσοκομείου, της Ακτής Καλαμίτσας και του παλιού Πρωτοδικείου

Παρέμβαση στον αγώνα διεκδικήσεων της Καβάλας για τα ανενεργά κτίρια που ζητά να αποδοθούν στον δήμο προς χρήση από όλους τους πολίτες πραγματοποιεί ο Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας. Με ομόφωνο ψήφισμα του Διοικητικού του Συμβουλίου, ο Σύλλογος ζητά από την Πολιτεία την αποκατάσταση του δικαίου, κάνοντας λόγο για «αδιαπραγμάτευτες, ανυποχώρητες και σαφείς θέσεις».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του ψηφίσματος όπως αυτό δόθηκε στη δημοσιότητα.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας με την υπ’ αριθμ. 4/2017 απόφασή του, έκρινε ομόφωνα ότι επιβεβλημένη έχει υποχρέωση για μία ακόμη φορά να υπογραμμίσει την αναγκαιότητα παραχώρησης στους Καβαλιώτες της χρήσης του Στρατοπέδου Ασημακοπούλου, του κτιρίου του Παλιού Νοσοκομείου Καβάλας, της ακτής Καλαμίτσας και του κτιρίου του Παλιού Δικαστικού Μεγάρου.

Οφείλει η Ελληνική Πολιτεία να παραχωρήσει στους Καβαλιώτες όλα τα προαναφερθέντα κτίρια που είναι εγκαταλελειμμένα στην τύχη τους και θα παραμείνουν έτσι καταστρεφόμενα από τον χρόνο.

Καλούμε την Ελληνική Πολιτεία να κινηθεί άμεσα για την ικανοποίηση του παραπάνω παγκαβαλιώτικου αιτήματος, χωρίς πρακτικές οικονομικής διαπραγμάτευσης, προκειμένου και τα εν λόγω κτίρια να διατηρηθούν και να περιέλθουν λειτουργικά στην χρήση του δήμου Καβάλας, αφού τόσο η ιστορική συνέχεια της πόλης όσο και η καθημερινότητα των δημοτών της είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένες με αυτά.

Το Στρατόπεδο Ασημακοπούλου, το κτίριο του Παλιού Νοσοκομείου, η ακτή της Καλαμίτσας, αλλά και το κτίριο του Παλιού Δικαστικού Μεγάρου ανήκουν και θα παραμείνουν στην χρήση όλων των Καβαλιωτών.

Οι θέσεις μας αυτές είναι αδιαπραγμάτευτες, ανυποχώρητες και σαφείς».