Με εξώδικο στη ΔΕΥΑΚ «απαντούν» οι κάτοικοι του Ζυγού στις νέες «τσιμπημένες» μετρήσεις του νερού

Για μια ακόμη χρονιά, σημειώνεται υπέρβαση των ορίων στα νιτρικά άλατα

Το βράδυ της Πέμπτης 16 Μαρτίου 2017 πραγματοποιήθηκε συνάντηση των κατοίκων του Ζυγού, με πρωτοβουλία του Φυσιολατρικού-Πολιτιστικού Συλλόγου, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου του χωριού και του Ποντιακού Συλλόγου, με θέμα συζήτησης την ποιότητα του νερού.

Αφορμή για τη συγκέντρωση των κατοίκων στάθηκαν οι τελευταίες τρεις μετρήσεις που πραγματοποίησε το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και οι οποίες, για άλλη μια φορά, δείχνουν υπέρβαση των ανώτερων προβλεπόμενων τιμών (δηλαδή, 50 mg/lt) στα νιτρικά άλατα στο πόσιμο νερό.

Να σημειωθεί ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι τιμές στο νερό εμφανίζονται «τσιμπημένες». Παλιότερα, μάλιστα, είχε σημειωθεί υπέρβαση και στο αρσενικό! Το Ζυγός δεν υδροδοτείται από τις Πηγές του Κεφαλαρίου όπως η Καβάλα, αλλά από γεώτρηση. Η υδροδότηση από το Κεφαλάρι αποτελεί αίτημα των κατοίκων εδώ και χρόνια, είναι όμως μια λύση που δεν μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα. Για τον λόγο αυτό, οι εκπρόσωποι των Πολιτιστικών Συλλόγων αποφάσισαν να απευθυνθούν στη Δημοτική Αρχή και τη ΔΕΥΑ Καβάλας με ένα εξώδικο, με αίτημα την εξεύρεση μιας άμεσης λύσης.