Διεθνείς εκπαιδευτικές συνεργασίες από το 4ο ΕΠΑΛ Καβάλας

Δύο προγράμματα Erasmus+ ΚΑ2 και τέσσερις θεματικές που περιλαμβάνουν συνεργασίες με εκπαιδευτικούς και μαθητές από έξι χώρες

Το 4ο ΕΠΑΛ Καβάλας υλοποιεί 2 προγράμματα Erasmus+ ΚΑ2-Cooperation for innovation and the exchange of good practices-Strategic Partnerships for school education.

Τα θέματα των προγραμμάτων

  1. Take a chance
  2. European Darksky Protectors
  3. Πρόγραμμα Erasmus+ KA2-Cooperation for Innovation and the Exchange of Good Practices- Strategic Partnerships for vocational education and training
  4. The compass of the accountant
  • Στο πρόγραμμα Erasmus με θέμα  “Take a chance” το σχολείο συνεργάζεται με ένα σχολείο από την Πολωνία (Konopiska) και ένα από την Πορτογαλία (Resende)
  • Στο πρόγραμμα Erasmus με θέμα “European Darksky Protectors” το σχολείο συνεργάζεται με ένα σχολείο από την Φιλανδία (Närpes), ένα από την Πολωνία (Legnica), ένα από την Ρουμανία (Suceava), ένα από την Ιταλία ( Palazzolo Sull’ Oglio) και ένα από την Τουρκία (Antalya)
  • Στο πρόγραμμα Erasmus με θέμα “The compass of the accountant” το σχολείο συνεργάζεται με ένα σχολείο από την Βουλγαρία (Kardzhali),ένα από την Ιταλία (Σαρδηνία – Carbonia) και ένα από την Τουρκία (Σμύρνη)

Συντονίστρια των προγραμμάτων είναι η Αγγελική Καρανάσιου (Οικονομικά)

Συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί

  1. Μπογιατζόγλου Δήμητρα (Αγγλικών)
  2. Τόλιου Κατερίνα (Πληροφορική)
  3. Σιμιτσής Χρήστος (Μαθηματικά)
  4. Μορφίδου Ηλέκτρα (Φυσικός)
  5. Τοκατλίδου Κατερίνα (Οικονομικά)
  6. Κανλή Τριανταφυλλιά (Οικονομικά)
  7. Καρατσομπάνης Αβραάμ (Οικονομικά)
  8. Βρεττού Ευδοκία (Οικονομικά -Τουριστικά)
  9. Ιοακειμίδου Κωνσταντινιά (Οικονομικά)
  10. Μπαντέμη Χριστίνα (Αγγλικών)
  11. Αντωνιάδη Αναστασία (Οικονομικά)
  12. Ιωαννικείου Ελένη(Οικονομικά)
  13. Λαζάρου Κυριακή (Υποδιευθύντρια) (Μαθηματικά) και
  14. Παππά Σοφία (Διευθύντρια) (Φιλόλογος)

Στα πλαίσια του Προγράμματος Erasmus+ με θέμα “Take a chance” το σχολείο διοργανώνει μια συνάντηση εκπαιδευτικών των συνεργαζόμενων σχολικών μονάδων, 5 από την Πορτογαλία, 5 από την Πολωνία και 15 από το 4ο ΕΠΑΛ  για το διάστημα 22 Μαρτίου 2017 έως 28 Μαρτίου 2017.

Στην συνάντηση αυτή οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί θα παρακολουθήσουν ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο με εισηγήσεις και εργαστήρια σχετικά με το θέμα του προγράμματος στις 23 και στις 24 Μαρτίου στα ΠΕΚ Καβάλας.

Ταυτόχρονα θα επισκεφθούν ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία της περιοχής και επίσης θα παρακολουθήσουν σχετικά με την ειδικότητά τους μαθήματα στο 4ο ΕΠΑΛ γνωρίζοντας έτσι την εκπαιδευτική διαδικασία που ακολουθείται.

Μαθητές και καθηγητές του σχολείου θα έχουν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις και να ενημερωθούν για εκπαιδευτικά και πολιτιστικά θέματα των συνεργαζόμενων χωρών.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τη συντονίστρια των προγραμμάτων Αγγελική Καρανάσιου στα τηλέφωνα 6974 493926 και στο 4ο ΕΠΑΛ 2512 512562 (κ. Σοφία Παππά).