Πρόγραμμα εορτασμού 25ης Μαρτίου στον δήμο Παγγαίου

Το Σάββατο 25 Μαρτίου η κορύφωση των εκδηλώσεων με την παρέλαση στη λεωφόρο Φρίξου Παπαχρηστίδη στην Ελευθερούπολη-Την Τετάρτη 22 Μαρτίου το 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών των Δημοτικών Σχολείων του δήμου

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, θα πραγματοποιηθούν στην Ελευθερούπολη, έδρα του δήμου Παγγαίου, οι παρακάτω εκδηλώσεις:

  1. Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων και Δημοτικών καταστημάτων, των ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ, των Τραπεζών, των Οργανισμών, των οικιών και ιδιωτικών καταστημάτων, από τις 08:00 της 23ης Μαρτίου μέχρι και τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2017.
  2. Φωταγώγηση οδών, πλατειών, Δημοσίων και Δημοτικών καταστημάτων, των καταστημάτων των ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ, καθώς και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2017.
  3. Πραγματοποίηση ομιλιών σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία, τις δημόσιες Υπηρεσίες, τα ΝΠΔΔ, για την ανάπτυξη της σημασίας της Εθνικής Επετείου.

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Ώρα 18:00 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών των Δημοτικών Σχολείων του δήμου Παγγαίου στο Αμφιθέατρο «Φρίξος Παπαχρηστίδης».

Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

  1. Ώρα 7:30 Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες σε όλους τους Ιερούς Ναούς, η Φιλαρμονική του δήμου Παγγαίου θα διέλθει τους δρόμους της πόλης παιανίζοντας τον Εωθινό και εμβατήρια.
  1. Ώρα 8:00 Έπαρση της σημαίας, απόδοση τιμών (Χώρος Δημοτικού Πάρκου).
  1. Ώρα 10:00 Επίσημη Δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου, χωροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσοστόμου.

Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο εκπαιδευτικός του Γενικού Λυκείου Ελευθερούπολης κ. Αγγελάκης Γρηγόριος.

  1. Ώρα 11:00 Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Δημοτικού Πάρκου από τις Τοπικές Αρχές, μαθητιώσα νεολαία, οδηγούς, οργανώσεις και σωματεία.

Τήρηση ενός λεπτού σιγής στην μνήμη των ενδόξως πεσόντων.

  1. Ώρα 12:00 Παρέλαση: Φιλαρμονική Δήμου Παγγαίου, Βρεφονηπιακός Σταθμός «ΤΑ ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ», Μουσικογυμναστικός Σύλλογος Ελευθερούπολης «ΟΡΦΕΑΣ», Πολιτιστικός Σύλλογος Ελευθερούπολης, Μουσικοχορευτικός Σύλλογος Ελευθερούπολης «ΤΟ ΠΡΑΒΙ», Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος «ΠΑΣ ΠΟΝΤΟΣ» Χορτοκοπίου, Πολιτιστικός Αιμοδοτικός Σύλλογος Αμισιανών, Μουσικό Εργαστήριο Αμισιανών, Μορφωτικός Σύλλογος Κοκκινοχώματος, Πολιτιστικός Σύλλογος Χρυσοκάστρου, Σύλλογος Ποντίων Μελισσοκομείου – Πυργοχωρίου «ΑΧΙΛΛΕΑΣ Μ. ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΟΠΟΥΛΟΣ», Πολιτιστικός Σύλλογος Αυλής «Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ», Πολιτιστικός Σύλλογος Σιδηροχωρίου, 1ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερούπολης, 2ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερούπολης, 3ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερούπολης, Γυμνάσιο Ελευθερούπολης, Γενικό Λύκειο Ελευθερούπολης, 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Ελευθερούπολης και Τμήματα Στρατού.

Μετά το πέρας της παρέλασης οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι θα παρουσιάσουν χορούς από όλη την Ελλάδα.

Χώρος Παρέλασης: Λεωφόρος Φρίξου Παπαχρηστίδη με κατεύθυνση προς Καβάλα, τιμώμενα πρόσωπα επί της πλατείας Νικοτσάρα.

Το γενικό πρόσταγμα των Σχολικών Τμημάτων θα έχει η εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής του Γενικού Λυκείου Ελευθερούπολης Χαρίκλεια Καρρά.

6. Ώρα 18:30 Υποστολή της Σημαίας, απόδοση τιμών από το Τμήμα Στρατού.

Σε ό,τι αφορά τις Ιεροτελεστίες, παρακαλείται να ρυθμίσει η Ιερά Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως. Τα θέματα που αφορούν την στρατιωτική παράταξη, απόδοση τιμών, τάξη, κίνηση οχημάτων κτλ., παρακαλούνται να ρυθμίσουν οι αρμόδιες Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές.

Τελετάρχης ορίζεται ο δημοτικός υπάλληλος Παύλος Χατζηλιάδης.

Παρακαλούνται να παραστούν οι κ.κ. Βουλευτές του Νομού, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης της ΠΕ Καβάλας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι, οι κ.κ. Διοικητές Μονάδων και Αξιωματικοί Στρατού, Αστυνομίας, Πυροσβεστικής και Λιμεναρχείου εν ενεργεία και εν αποστρατεία, η Ειρηνοδίκης Παγγαίου, ο πρόεδρος  του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου, το Δημοτικό Συμβούλιο, οι κ.κ. προϊστάμενοι των Δημοσίων Υπηρεσιών, Νομικών Προσώπων και Οργανισμών, ο κ. Σχολικός Σύμβουλος της 4ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Καβάλας, ο εκπρόσωπος της Ε.Α.Σ. Παγγαίου, οι πρόεδροι Σωματείων και Συλλόγων, οι Έφοροι Προσκόπων και Οδηγών καθώς και ο ΛΑΟΣ της πόλης.

Οι αντιδήμαρχοι των Δημοτικών Ενοτήτων να παραστούν στις εκδηλώσεις των εδρών των αντίστοιχων Ενοτήτων.

Οι πρόεδροι των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων να παραστούν αντίστοιχα στις Τοπικές Εκκλησίες και Εκδηλώσεις.

Επίσης, να μεριμνήσουν για την ενημέρωση των φορέων και συλλόγων που επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι, ότι η προμήθεια του στεφανιού θα γίνει από τους ιδίους φορείς και όχι από τον δήμο.