Δυναμική κινητοποίηση τυφλών στην Αθήνα με ενισχυμένη παρουσία από την Καβάλα

Συνολικά 85 άτομα από την περιοχή μας κατέβηκαν με λεωφορεία

Θετικό ήταν το αποτέλεσμα της μεγάλης και δυναμικής αγωνιστικής κινητοποίησης των τυφλών που είχε εξαγγείλει η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών και πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, έξω από το Μέγαρο Μαξίμου την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017, αφού κλείστηκε τελικά το ραντεβού με τον πρωθυπουργό για τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2017 και δόθηκαν διαβεβαιώσεις για προσπάθεια επίλυσης των θεμάτων που τέθηκαν.

Η συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία όρασης από όλη την Ελλάδα και την Αθήνα ήταν πολύ μεγάλη, ενώ ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η συμμετοχή της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών ανατολικής Μακεδονίας, που συμμετείχε στη διαμαρτυρία με 85 μέλη και τους συνοδούς τους από Καβάλα και Δράμα. Το παρών στην αγωνιστική κινητοποίηση έδωσαν μέλη από τις Περιφερειακές Ενώσεις του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών από όλη την Ελλάδα, μέλη του Π.Σ.Τ. και της Ε.Ο.Τ. από την Αθήνα, ο Φάρος Τυφλών, η Ε.Σ.Α.μεΑ., το Σωματείο «Μάγνητες Τυφλοί» από το Βόλο.

Τα αιτήματα της διαμαρτυρίας ήταν λογικά και δίκαια και αφορούσαν την μη περεταίρω εξαθλίωση και φτωχοποίηση των ατόμων με αναπηρία όρασης μέσα από τις περικοπές μισθών και συντάξεων, τη μείωση του αφορολόγητου, τον ΕΝΦΙΑ, τη θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων στα προνοιακά επιδόματα. Παράλληλα τέθηκαν θέματα για την προκήρυξη θέσεων για τυφλούς τηλεφωνητές, αλλά και για άνοιγμα νέων επαγγελμάτων για τους τυφλούς, όπως και για την ειδική εκπαίδευση των μαθητών με αναπηρία όρασης.