Αναβάλλεται προς το παρόν η διαμαρτυρία έξω από τα σφαγεία στο Κοκκινόχωμα

Διαδικτυακό κάλεσμα φιλοζωικών σωματείων και Οικολόγων Πρασίνων-Πολιτικής Κίνησης Καβάλας

Με αφορμή την είδηση που έφερε στο φως το KAVALA POST για την έναρξη παραγωγής κρέατος Κόσερ σε σφαγείο στο Κοκκινόχωμα παρά τις έγγραφες αντιρρήσεις της αρμόδιας Υπηρεσίας (διαβάστε σχετικά εδώ), είχε ανακοινωθεί το πρωί του Σαββάτου 18 Μαρτίου 2017 μια πρωτοβουλία φιλοζωικών σωματείων και όχι μόνο για την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έξω από τις εγκαταστάσεις της επιχείρησης το πρωί της Δευτέρας 20 Μαρτίου.

Με νεότερη ανάρτησή τους, οι διοργανωτές της διαμαρτυρίας ενημερώνουν ότι αυτή προς το παρόν αναβάλλεται, καθώς τη Δευτέρα θα «τρέξουν» άλλου τύπου ενέργειες (νομικές και άλλες), οπότε θα πρέπει να εκτιμηθεί εκ νέου η κατάσταση προτού προγραμματιστεί κάποια συντονισμένη ενέργεια.

Η νεότερη ανακοίνωση

«Σχετικά με την προγραμματισμένη διαμαρτυρία που έχει κανονιστεί για την Δευτέρα 20/03 έξω από τις εγκαταστάσεις των σφαγείων στο Κοκκινόχωμα από ότι είμαι σε θέση να ξέρω είναι πως αυτή αναβάλετε ως προς την ημερομηνία. Γίνονται άλλες κινήσεις, όπως έμαθα, νομικές και οι υπεύθυνοι που το τρέχουν την Δευτέρα θα έχουν τρέξιμο για αυτό το θέμα άλλου τύπου. Λεπτομέρειες δεν μπορούν να δοθούν για ευνόητους λόγους. Θα μας ενημερώσουν για την νέα ημέρα διαμαρτυρίας, αν χρειαστεί, για κάποια από τις επόμενες ημέρες. Ας παρακολουθούμε όλοι τις εξελίξεις γύρω από το θέμα για καλύτερο συντονισμό και αποτελέσματα».

Η πρώτη ανακοίνωση-κάλεσμα

«Με αφορμή την συγκεκριμένη είδηση, τα κάτωθι ζωοφιλικά σωματεία, σύλλογοι, ομάδες και οι Οικολόγοι Πράσινοι – Πολιτική Κίνηση Καβάλας καλούν σε στάση διαμαρτυρίας όλους τους ενεργούς πολίτες έξω από τις εγκαταστάσεις των σφαγείων στο Κοκκινόχωμα την Δευτέρα το πρωι 20 Μαρτίου.. Διαδηλώνουμε σε κάθε μορφή βίας και μη ευζωίας ακόμη και κατά την διαδικασία θανάτωσης τους.
Τα σωματεία που στηρίζουν την διαδήλωση:

ΑΙΣΩΠΟΣ Φιλοζωικό Σωματείο Καβάλας
Ε.Π.Α.Α.Ζ.
Οικολόγοι Πράσινοι – Πολιτική Κίνηση Καβάλας
Ε.Κ.Π.Α.Ζ.
Η διαδικτυακή σελίδα φίλων ζώων “Σε Προστατεύω”

Θα ήταν πολύτιμη η στήριξη οποιουδήποτε άλλου Σωματείου της ευρύτερης περιοχής».