Αντιδράσεις και εντός ΣΥΡΙΖΑ για τις τηλεοπτικές δηλώσεις Τσιρώνη για τις σφαγές Κόσερ στην Καβάλα (βίντεο)

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ουσιαστικά... ένιψε τας χείρας του - «Αιχμηρή» ανάρτηση του συντονιστή Οικολογίας-Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ

Στην Κρατική Τηλεόραση μίλησε το πρωί της Τρίτης 21 Μαρτίου 2017 ο Γιάννης Τσιρώνης για τις σφαγές Κόσερ, τη στιγμή που στην Καβάλα βρίσκονταν σε εξέλιξη η διαμαρτυρία έξω από το Σφαγείο στο Κοκκινόχωμα (διαβάστε ρεπορτάζ εδώ και εδώ). Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ιδρυτικό στέλεχος των Οικολόγων Πράσινων, ούτε λίγο ούτε πολύ, είπε ότι «αυτά γίνονται» (οι θρησκευτικές σφαγές, δηλαδή) και ότι ο Κανονισμός άφησε ανοιχτό το «παράθυρο» μέσα από το οποίο επετράπησαν από το υπουργείο οι σφαγές της Καβάλας!

Δείτε την τηλεοπτική παρέμβαση του υπουργού παρακάτω, όπως την ανέβασε το zoosos.gr:

Οι δηλώσεις Τσιρώνη προκάλεσαν την αντίδραση του συντονιστή της Ομάδας για τα Δικαιώματα/Προστασία των Ζώων-Τμήμα Οικολογίας-Περιβάλλοντος-Χωρικού Σχεδιασμού ΣΥΡΙΖΑ Θέμη Δημητρακόπουλου, ο οποίος προχώρησε σε δήλωση μέσω facebook.

«Προβληματίζει και ενοχλεί η φούρια του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων –δια του γενικού γραμματέα του, Νίκου Αντώνογλου– με προσωπική εντολή του οποίου δόθηκε η επίμαχη άδεια για την παράνομη, για τον ελληνικό νόμο, και προδήλως αντισυνταγματική, θρησκευτικού τύπου σφαγή των ζώων, στο σφαγείο στο Κοκκινόχωμα Καβάλας.

Ποιες πιέσεις, κι από πού προερχόμενες, ασκήθηκαν ώστε να γίνουν σε χρόνο ρεκόρ οι απαιτούμενες ενέργειες; Ενέργειες που κορυφώθηκαν με την ακαριαία αντίδραση του ΥΠΑΑΤ στις ενστάσεις της τοπικής κτηνιατρικής υπηρεσίας;

Φάουλ, οπωσδήποτε του υπουργείου.

Η Εισαγγελέας Καβάλας απαγόρευσε μέχρι νεοτέρας τη σφαγή, ύστερα από τη γενική κατακραυγή και την κατάθεση σχετικής αναφοράς από την ΠΦΠΟ.

Προσωπικά, και ως συντονιστής της Ομάδας για τα Δικαιώματα των Ζώων, του Τμήματος Οικολογίας/Περιβάλλοντος του Σύριζα, εκφράζω την απογοήτευσή μου και τον προβληματισμό μου για αυτή την, τουλάχιστον, επιπόλαια απόφαση του ΥΠΑΑΤ.

Και υπενθυμίζω πως υπάρχουν ψηφισμένες και κατατεθειμένες στο κυβερνητικό πρόγραμμα του Σύριζα, από το Τμήμα Οικολογίας, θέσεις για τα θέματα των Δικαιωμάτων των Ζώων συνολικά. Θέσεις που καλό θα ήταν να λαμβάνονται υπόψη από το υπουργείο – και ιδίως από την Κτηνιατρική του Υπηρεσία».