Στη Βιβλιοθήκη υποδέχτηκαν την Άνοιξη με ένα στεφάνι φτιαγμένο από πηλό

Εργαστήρι γνωριμίας με τον πηλό με «οδηγό» την κεραμίστρια Στέλλα Ρόκου στο πλαίσιο του Προγράμματος Δημιουργικής Απασχόλησης Ενηλίκων

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το εργαστήρι γνωριμίας με τον πηλό που διοργάνωσε την Τρίτη 21 Μαρτίου 2017 η Δημοτική Βιβλιοθήκη «Βασίλης Βασιλικός» με «οδηγό» την κεραμίστρια Στέλλα Ρόκκου του «γαία». Η αίθουσα του Αναγνωστηρίου γέμισε ασφυκτικά, αφού οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Μάλιστα, το προγραμματισμένο ωράριο του εργαστηρίου (18:00-20:00) «καταπατήθηκε»… σφόδρα, με την πόρτα της Βιβλιοθήκης να «κλείνει» μετά τις 10 το βράδυ!

Και αυτό το εργααστήρι πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος Δημιουργικής Απασχόλησης Ενηλίκων που ξεκίνησε σχεδόν δυο χρόνια πριν με πρωτοβουλία της υπευθύνου λειτουργίας της Βιβλιοθήκης Κατερίνας Κουμανίδου. Η πρώτη εκείνη συνάντηση του Δεκεμβρίου του 2015 με θέμα την κατασκευή χειροποίητων χριστουγεννιάτικων στολιδιών άναψε τη «σπίθα» και έκτοτε, κάθε μήνα μια φορά, συμπολίτες μας βρίσκονται στην χώρο του Αναγνωστηρίου της Βιβλιοθήκης για να «μάθουν» από ντόπιους καλλιτέχνες που ασχολούνται με τις δημιουργικές τέχνες (ζωγραφική, χειροτεχνία, κατασκευές κ.ά.) και να «περάσουν» δημιουργικό χρόνο μαζί.

Η «γνωριμία» με τον πηλό ήταν… επηρεασμένη από την Άνοιξη. Η κ. Ρόκκου, αφού μίλησε στους συμμετέχοντες συνοπτικά για την ιστορία του πηλού, τις χρήσεις του ανά τους αιώνες αλλά και τον τρόπο «χειρισμού» του, οι «μαθητές» έπιασαν στα χέρια το δικό τους κομμάτι, με στόχο να κατασκευάσουν ένα ανοιξιάτικο στεφάνι, όπως και έγινε.

Την πρώτη Τρίτη του Απριλίου (4 του μηνός), όσοι συμμετείχαν στο εργαστήρι της κ. Ρόκκου, οι «μαθητές» δηλαδή, θα βρεθούν και πάλι στο Αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης με τη «δασκάλα» τους η οποία στο ενδιάμεσο θα έχει «ψήσει» τις δημιουργίες τους, με σκοπό να τις βάψουν και να τις διακοσμήσουν με όποια χρώματα και τεχνική επιλέξει ο καθένας.

Να σημειωθεί ότι το εργαστήρι γνωριμίας με τον πηλό ενδέχεται να μην είναι το τελευταίο μέχρι το Πάσχα, αφού στα σκαριά της Βιβλιοθήκης είναι και η διοργάνωση ενός ακόμη με θέμα την παραδοσιακή βαφή αβγών με φυσικά υλικά. Η είσοδος και η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις Δημιουργικής Απασχόλησης Ενηλίκων είναι ελεύθερη! Μοναδική προϋπόθεση, η προεγγραφή στο τηλέφωνο 2510 222770 (εσωτερικό 4).

Ποια είναι η Στέλλα Ρόκκου

Η Στέλλα Ρόκκου έχει σπουδάσει την τέχνη της κεραμικής στη Σχολή Κεραμικής της Θεσσαλονίκης. Έχει ασχοληθεί πολύ με την διδασκαλία σε ανθρώπους κάθε ηλικίας όπως επίσης και σε άτομα με ιδιαιτερότητες. Για αρκετά χρόνια ασχολήθηκε με το σχεδιασμό και την κατασκευή χειροποίητων κεραμικών αντικειμένων, με παράλληλη συμμετοχή σε εμπορικές εκθέσεις του κλάδου και χονδρικές πωλήσεις σε επιλεγμένα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα. Στο χώρο της Σχολής «γαία», όπου είναι υπεύθυνη, οργανώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα θεματικά σεμινάρια που στόχο έχουν να μας φέρουν πιο κοντά στο πηλό, να τον γνωρίσουμε και να δούμε τις εφαρμογές του με διάφορους τρόπους.