Είναι οριστικό: ΣΤΟΠ στις σφαγές Κόσερ από την Εισαγγελία Καβάλας!

Η απόφαση ήρθε κατόπιν της έγγραφης αναφοράς που κατέθεσε το πρωί της Τρίτης 21 Μαρτίου 2017 η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ) και της γνωμοδότησης των Κτηνιατρικών Αρχών της Καβάλας

Όπως είναι γνωστό, την Τρίτη 21 Μαρτίου 2017, παράλληλα με τη διαμαρτυρία πολιτών, συλλογικοτήτων και παρατάξεων έξω από τα Σφαγεία στο Κοκκινόχωμα ενάντια στην προγραμματισμένη κατά Κόσερ σφαγή 200 αιγοπροβάτων, η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία κατέθεσε αναφορά στην Εισαγγελία Καβάλας ζητώντας την ακύρωση της διαδικασίας (διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ).

Η Εισαγγελέας Καβάλας έδωσε εντολή για «πάγωμα» της διαδικασίας μέχρις ότου λάβει έγγραφη γνωμοδότηση από το Τμήμα Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, όπερ και εγένετο το μεσημέρι της ίδιας μέρας.

Το μεσημέρι της Πέμπτης 23 Μαρτίου 2017, η κ. Εισαγγελέας, αφού μελέτησε τη γνωμοδότηση των Κτηνιατρικών Αρχών και τη σχετική νομολογία, έδωσε αρνητική απάντηση στη διενέργεια των λατρευτικού τύπου σφαγών στην Καβάλα, βάζοντας ένα τέλος στην υπόθεση, τουλάχιστον προς το παρόν.