Η… 13η αθώωση για τον Βασίλη Ξουλόγη!

«Έκλεισε» πανηγυρικά για τον τ. δήμαρχο ο «κύκλος» των καταγγελιών Χρυσανίδη - Αναβολή στην εκδίκαση της μήνυσης του τ. δημάρχου κατά Μποσμπότη για συκοφαντική δυσφήμιση μέσω facebook

Λίγο μετά τις 15:00 τελείωσε η ακροαματική διαδικασία που ξεκίνησε στις 09:10 το πρωί της Πέμπτης 22 Μαρτίου 2017 στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καβάλας το οποίο συνεκδίκασε δύο υποθέσεις αφορούσαν στον δήμο Παγγαίου και οι οποίες προέκυψαν κατόπιν σειράς καταγγελιών του πρώην δημάρχου Ελευθερών Χαράλαμπου Χρυσανίδη, με οκτώ συνολικά κατηγορούμενους: τον τ. δήμαρχο Βασίλη Ξουλόγη, τα τότε μέλη της Οικονομικής Επιτροπής από την διοίκησή του (τέσσερις στον αριθμό) και τρεις διοικητικούς υπαλλήλους του δήμου Παγγαίου.

Η πρώτη υπόθεση αφορούσε σε ένα έργο του δικτύου ύδρευσης Πλατανοτόπου. Ο κ. Χρυσανίδης είχε καταγγείλει στους Ελεγκτές-Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης ότι ο διαγωνισμός που έγινε ήταν… σικέ. Στο πόρισμα των ελεγκτών δεν επιβεβαιώθηκε η καταγγελία, ωστόσο σημειώθηκε από τους Ελεγκτές ότι ο διαγωνισμός ενδέχεται να είναι άκυρος, λόγω μη δημοσίευσής του σε τοπική εφημερίδα. Όπως αποδείχτηκε κατά την ακροαματική διαδικασία, κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία, γράφτηκε εκ παραδρομής από τους Ελεγκτές και όλοι οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν.

Η δεύτερη υπόθεση αφορούσε στο έργο του Βιολογικού Καθαρισμού της Ελευθερούπολης. Ο Χαράλαμπος Χρυσανίδης είχε επίσης καταγγείλει στο Σώμα Ελεγκτών-Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης ότι και αυτός ο διαγωνισμός ήταν «μαϊμού», δεδομένου ότι ο ίδιος είχε στα χέρια του ένα «χαρτάκι» (με άγνωστο τον αποστολέα) με γραμμένα επάνω τα αποτελέσματά του, προτού όμως αυτός διενεργηθεί! Στη συγκεκριμένη δικογραφία δεν ήταν κατηγορούμενοι υπηρεσιακοί παράγοντες παρά μόνον αιρετοί, οι οποίοι και αθωώθηκαν όλοι.

Να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η τελευταία δικαστική «περιπέτεια» για τον Βασίλη Ξουλόγη από τις συνολικά… 13 δικογραφίες που προέκυψαν μετά από καταγγελίες Χρυσανίδη. Ο τ. δήμαρχος Παγγαίου είχε αθωωθεί σε όλες τις προηγούμενες δίκες επίσης, οπότε με τη σημερινή, 13η αθώωσή του, κλείνει γι’ αυτόν ένας μεγάλος «κύκλος» ταλαιπωρίας.

Λόγω της παρέλευσης του ωραρίου, δεν εκδικάστηκε και πήρε αναβολή η έτερη προγραμματισμένη και με «θέμα» το Παγγαίο δίκη για σήμερα, αυτήν τη φορά με τον κ. Ξουλόγη σε ρόλο κατήγορου, κατά του Αντιδημάρχου Χρήστου Μποσμπότη για συκοφαντική δυσφήμιση μέσω facebook.