Αναβλήθηκε για τις 20 Οκτωβρίου 2017 η δίκη των αντιεξουσιαστών

Η υπόθεση αφορούσε την καταγγελία από μέλος της Πατριωτικής Κίνησης Πολιτών Καβάλας για πρόκληση σωματικής βλάβης και ηθική αυτουργία σε περιστατικό που έγινε το 2014-«Φρούριο» το Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας

Αναβολή λόγω παρέλευσης του ωραρίου της γραμματέως έλαβε σήμερα Πέμπτη 23 Μαρτίου από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καβάλας η εκδίκαση της υπόθεσης στην οποία εμπλέκονται μέλη της Πατριωτικής Κίνησης Πολιτών Καβάλας και αντιεξουσιαστές, με αφορμή ένα επεισόδιο ξυλοδαρμού που σημειώθηκε το καλοκαίρι του 2014 στο Πάρκο Φαλήρου.

Συγκεκριμένα, μέλος της Πατριωτικής Κίνησης κατέθεσε μήνυση εναντίον τεσσάρων αντιεξουσιαστών με την αιτιολογία ότι του επιτέθηκαν απρόκλητα. Οι τρεις εκ των τεσσάρων αντιεξουσιαστών κατηγορούνται για πρόκληση σωματικής βλάβης από πρόθεση και ο τέταρτος για ηθική αυτουργία, με το αιτιολογικό ότι καθοδήγησε τους τρεις προαναφερόμενους να χτυπήσουν τον καταγγέλλοντα.

Το περιστατικό συνέβη πριν από περίπου δυόμιση χρόνια, σε μια περίοδο που οι εντάσεις μεταξύ αντιεξουσιαστών και μελών της Πατριωτικής Κίνησης ήταν έντονες. Με τη σειρά τους οι αντιεξουσιαστές καταγγέλλουν «στημένες» μηνύσεις και στοχοποίηση συντρόφων τους, τρομοκράτηση αντιφασιστών και «τραμπουκισμούς» ανηλίκων από μέλη πατριωτικών οργανώσεων, υποθέσεις που όπως λένε δεν είδαν ποτέ το φως της δημοσιότητας.

Να σημειωθεί ότι το Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας κατά τη διάρκεια της αναμονής για την εκδίκαση της εν λόγω υπόθεσης είχε μετατραπεί σε «φρούριο», καθώς είχαν αναπτυχθεί αστυνομικές δυνάμεις από όλες σχεδόν τις υπηρεσίες και δύο διμοιρίες ΥΜΕΤ, με σκοπό να μην «συναντηθούν» οι περίπου 20-25 αντιεξουσιαστές και τα 10 μέλη της Πατριωτικής Κίνησης Πολιτών Καβάλας.

Λίγο μετά τις 15:00 αποχώρησαν άπαντες χωρίς να σημειωθεί το παραμικρό.