Καβάλα: Επίθεση σε ντελιβερά που ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο

Οι αντιεξουσιαστές καταγγέλλουν ότι η επίθεση έγινε από δύο μέλη του πατριωτικού χώρου της Καβάλας, ενώ σημειώνουν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται τέτοια επίθεση σε εργασιακό χώρο όπου εργάζεται άτομο του αναρχικού χώρου

Επίθεση μέσα σε ταχυφαγείο στην Καβάλα και μάλιστα σε ώρα αιχμής και μπροστά στα μάτια των ιδιοκτητριών δέχτηκε ένας εργαζόμενος και συγκεκριμένα ντελιβεράς ο οποίος ανήκει στον αντιεξουσαστικό χώρο.

Το περιστατικό έγινε την Τετάρτη 22 Μαρτίου και σύμφωνα με τις καταγγελίες των αντιεξουσιαστών, τα δύο άτομα που επιτέθηκαν στον εργαζόμενο ανήκουν στον πατριωτικό χώρο της Καβάλας.

Σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες, ο αντιεξουσιαστής χτυπήθηκε με κάποιο αντικείμενο, το οποίο του προξένησε κάταγμα στο αριστερό ζυγωματικό, στο ύψος του ιγμορείου και κάτω από το μάτι, ενώ καταγγέλλουν ότι οι δράστες έκλεψαν και το κινητό τηλέφωνο του παθόντα, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.

Οι αντιεξουσιαστές καταγγέλλουν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που μέλη του πατριωτικού χώρου επιτίθενται σε εργασιακό χώρο στην πόλη της Καβάλας, επικαλούμενοι το σπάσιμο και τον εμπρησμό καταστήματος αντιεξουσιαστή στο κέντρο της πόλης κατά την εκδήλωση για τους πεσόντες των Ιμίων τον Ιανουάριο του 2014.

Με σχετική ανακοίνωση, αναφέρουν ότι «μετά τα εργατικά ατυχήματα και τους θανάτους που έχουν σημειωθεί τον τελευταίο καιρό στο επάγγελμα των ντελιβεράδων, την σκυτάλη παίρνουν οι επιθέσεις των φασιστών μέσα στους εργασιακούς χώρους, συμπληρώνοντας τον ολοκληρωτισμό σε όλο του το μεγαλείο».

Σημειώνεται, επίσης, ότι στη συγκεκριμένη επιχείρηση δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα του εργαζόμενου με τους εργοδότες του, αλλά αντιθέτως οι ιδιοκτήτες εμφανίζονται να είναι διατεθειμένοι να κινηθούν νομικά απέναντι στην επίθεση των συγκεκριμένων ατόμων του πατριωτικού χώρου.

Για το περιστατικό δεν υπήρξε καμία σύλληψη ή προσαγωγή, με τους αντιεξουσιαστές να σημειώνουν ότι σε αντίθετη περίπτωση, αν ο δράστης ήταν αντιφασίστας, θα ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα.

Πάντως το εν λόγω περιστατικό έχει καταγραφεί και από κάμερα ασφαλείας του καταστήματος.