Σε τροχιά… καταβολής το διατροφικό επίδομα από τη Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Καβάλας

Η Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι οι καταστάσεις πληρωμών του επιδόματος για τους μήνες Ιανουάριο-Φεβρουάριο του 2017 έχουν ήδη διαβιβαστεί στον φορέα πληρωμής και τις επόμενες μέρες οι δικαιούχοι θα πάρουν τα χρήματά τους

Συνεπής στις διαβεβαιώσεις του προς τα μέλη του ΔΣ του Νομαρχιακού Συλλόγου Καβάλας ΑμεΑ αποδείχτηκε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας Χρήστος Παπαδόπουλος κατά τη συνάντηση που είχε μαζί τους το πρωί της Πέμπτης 23 Μαρτίου 2017 προκειμένου να λάβουν διευκρινήσεις για την καθυστέρηση που υπήρξε στην καταβολή του διατροφικού επιδόματος των νεφροπαθών και μεταμοσχευμένων των μηνών Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου, το οποίο δεν είχε καταβληθεί στους δικαιούχους (σχετικό ρεπορτάζ εδώ).

Όπως ανακοίνωσε η Περιφέρεια ΑΜ-Θ/Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και ειδικότερα η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, οι καταστάσεις πληρωμών του διατροφικού επιδόματος για την χρονική περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2017 έχουν διαβιβαστεί στον φορέα πληρωμής.

Εντός των επομένων ημερών, οι δικαιούχοι θα μπορούν να παραλαμβάνουν τα χρήματα που δικαιούνται από τον τραπεζικό τους λογαριασμό που έχει δηλωθεί στην υπηρεσία.

Για οποιαδήποτε πληροφορία που αφορά το διατροφικό επίδομα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν καθημερινά να επικοινωνούν κατά τις ώρες 07:30-15:30 στο  τηλ. 2513 503362.

Υπενθυμίζεται ότι η αιτία της καθυστέρησης καταβολής του επιδόματος ήταν η καταγραφή και ο καθιερωμένος έλεγχος που γίνεται στα δεδομένα των δικαιούχων οι οποίοι έπρεπε να προσέλθουν στην υπηρεσία για να συμπληρώσουν την υπεύθυνη δήλωση την οποία πρέπει να κάνουν δύο φορές το χρόνο.

Η υπηρεσία κατόρθωσε να βρει όλους τους δικαιούχους και ήδη από την Πέμπτη 23 Μαρτίου είχε δοθεί η εντολή στις υπηρεσίες να ξεκινήσουν τα διαδικαστικά προκειμένου να καταβληθεί το επίδομα.

Την επόμενη φορά θα δοθούν κανονικά τα διατροφικά επιδόματα, ενώ η υπηρεσία υποσχέθηκε πως θα στέλνει επιστολές στα σπίτια των δικαιούχων, αφού βρέθηκαν όλα τα δεδομένα τους (διευθύνσεις και τηλέφωνα).