Το «Κοράλλι» αποκτά σιγά-σιγά τη νέα του όψη

Η παιδική χαρά του Παληού θα είναι έτοιμη να υποδεχτεί τους κατοίκους του οικισμού με νέο «πρόσωπο»

Με γρήγορους ρυθμούς προχωρά η ανάπλαση της παιδικής χαράς του Παληού. Η πρώτη φάση της εργολαβίας έχει ολοκληρωθεί με το «δάπεδο» να έχει «στρωθεί». Όπου υπήρχε πλάκα Ακροβουνίου, το σημείο αυτό έχει υποστεί «λίφτινγκ», ενώ δημιουργήθηκαν σημεία «υποδοχής» όπου πρόκειται να τοποθετηθεί ειδικός αντιολισθητικός τάπητας (όπως ορίζουν οι προδιαγραφές για την πιστοποίηση των παιδικών χαρών) και, τέλος, τα παιχνίδια.

Το «Κοράλλι» και η ανάπλασή του ήταν ανέκαθεν ένα «αγκάθι» για τους κατοίκους του Παληού και πάγιο αίτημα σε κάθε συνάντηση που είχαν με τις εκάστοτε Δημοτικές Αρχές. Φαίνεται πως φέτος ήρθε η στιγμή ο οικισμός -που πλέον δεν είναι απλά ένα τουριστικό θέρετρο, αφού φιλοξενεί πλέον των 2.500 μόνιμων κατοίκων– να αποκτήσει έναν αξιοπρεπή και ασφαλή χώρο ψυχαγωγίας και άθλησης για τα παιδιά.

Η συγκεκριμένη εργολαβία περιλαμβάνει την τοποθέτηση ειδικού τάπητα, παιχνιδιών (η προμήθεια των οποίων έχει ήδη γίνει, για όλες τις Παιδικές Χαρές), αντικατάσταση και ενίσχυση της υπάρχουσας εξωτερικής περίφραξης και δημιουργία νέας, εσωτερικής περίφραξης που θα «απομονώσει» την Παιδική Χαρά για λόγους ασφαλείας.

Η ανάπλαση του παρακείμενου γηπέδου μπάσκετ δεν περιλαμβάνεται σε αυτήν την εργολαβία, ωστόσο η μελέτη υπάρχει ήδη και στα σχέδια της Δημοτικής Αρχής είναι να επιταχυνθούν οι διαδικασίες έτσι ώστε να ενταχθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου και, σε δεύτερη φάση, και αυτό να έχει ολοκληρωθεί για να είναι έτοιμο το προσεχές καλοκαίρι.

Κώλυμα υπάρχει όμως με τη λειτουργία του Αναψυκτηρίου. Η σύμβαση του επιχειρηματία έληξε πέρυσι και δεν δύναται πλέον να εκδοθεί νέα άδεια! Κι εδώ όμως, η Διοίκηση αναζητεί τρόπους (πάντα στα πλαίσια της νομιμότητας, εννοείται) έτσι ώστε να μπορεί να υπάρχει στο «Κοράλλι» κάποια στοιχειώδης παροχή βασικών ειδών εστίασης για τους γονείς των παιδιών που κάθε καλοκαίρι «πλημμυρίζουν» τον μοναδικό χώρο στο Παληό όπου μπορούν να βρεθούν κοινωνικά.

Να σημειωθεί ότι ενεργό ρόλο στην όλη προσπάθεια παίζει η πρόεδρος της «Αλληλεγγύης» Ευαγγελία Δρακονάκη, τόσο λόγω των τεχνικών της γνώσεων (η ίδια εργάζεται στην Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Παγγαίου) όσο και της ευαισθησίας που έχει για τον οικισμό ως μόνιμη κάτοικος Παληού.