Αλάνα Ηρακλείτσας: Κάνουν «πάρτι» τα σκουπίδια στην παραλία (φωτογραφίες)

Πλαστικές σακούλες, ποτήρια, μπουκάλια και φελιζόλ είναι απλωμένα κατά μήκος της ακρογιαλιάς με τους ερασιτέχνες ψαράδες και τους κατοίκους να προσπαθούν μόνοι τους να καθαρίσουν την παραλία, αλλά μάταια...

Ένα δυσάρεστο θέαμα αντικρίζουν καθημερινά οι κάτοικοι της Νέας Ηρακλείτσας και δη όσοι περπατούν ή ψαρεύουν στην παραλία της Αλάνας.

Δεκάδες σκουπίδια είναι «παραταγμένα» κατά μήκος της ακρογιαλιάς και κυρίως πλαστικές σακούλες, ποτήρια, μπουκάλια, σχοινιά και φελιζόλ. Κάποια από αυτά τα έχει ξεβράσει η θάλασσα, όμως τα περισσότερα είναι «προϊόν» ανθρώπινης (και ασυνείδητης) δραστηριότητας.

Όσοι είναι θαμώνες της εν λόγω παραλίας και την επιλέγουν για τη βόλτα τους, ακόμα και για το μπάνιο τους αυτή την εποχή, προσπαθούν να περιορίσουν το… κακό, μαζεύοντας όσα σκουπίδια μπορούν, όμως το φαινόμενο των σκουπιδιών δε χρήζει καταστολής, αλλά μάλλον… πρόληψης και τιμωρίας όσων μολύνουν μια από τις ομορφότερες τοποθεσίες του νομού.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν αποτυπώνουν την προαναφερθείσα εικόνα, η οποία όσο πλησιάζει το καλοκαίρι, χειροτερεύει. Σημειωτέον, τόσο στην Αλάνα της Ηρακλείτσας όσο και σε άλλες παραλίες της περιοχής, η εναπόθεση σκουπιδιών είναι εντονότερη κατά τους μη καλοκαιρινούς μήνες που δεν υπάρχει κόσμος στις παραλίες. Φαίνεται ότι αρκούν λίγοι και… καλοί για να δημιουργήσουν μια τέτοια εικόνα.