Kavala AirSea Show 2017: Αισιοδοξία για μια δυναμική διοργάνωση, αλλά και «σύννεφα» από την παραβίαση του χρονοδιαγράμματος

Άργησε να κινηθεί ο μηχανισμός και όχι με ευθύνη της διοργάνωσης, με τον Παναγιώτη Γεωργιάδη να ζητάει από τους εμπλεκόμενους φορείς σαφή εικόνα για τις προθέσεις τους-Νέο μέλος της Προγραμματικής Σύμβασης ο δήμος Παγγαίου

Συνάντηση τοπικών φορέων έγινε το μεσημέρι της Τρίτης 28 Μαρτίου στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρου Μαρκόπουλου όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη φετινή διοργάνωση του Kavala AirSea Show.

Παρόντες στην σύσκεψη ήταν ο Διευθυντής της διοργάνωσης, Σμήναρχος (Ι) ε.α Παναγιώτης Γεωργιάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κώστας Αντωνιάδης, η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης, η πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Αναστασία Ιωσηφίδου, ο πρόεδρος του ΟΛΚ Χρήστος Ηλιάδης, ο πρόεδρος των Καφεζυθοπωλών Καβάλας Παναγιώτης Βασιλούδης και παράγοντες της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Οι συμμετέχοντες στην κοινή σύσκεψη αναφέρθηκαν στην καταγραφή των αποτελεσμάτων για την προβολή του AirSea Show και στην οικονομική συμμετοχή. Φέτος την Προγραμματική Σύμβαση υπογράφουν η Περιφέρεια ΑΜ-Θ, ο δήμος Καβάλας, η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, το Επιμελητήριο και ένα νέο μέλος, ο δήμος Παγγαίου, στον οποίο θα επεκταθεί φέτος η διοργάνωση, πιθανώς με πτητικές επιδείξεις στον κόλπο της Νέας Περάμου.

Μέχρι τα τέλη Απριλίου 2017 αναμένεται να ολοκληρωθούν τα της Προγραμματικής Σύμβασης και να μπει η διοργάνωση στην τελική της ευθεία, εκτός κι αν δεν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα και τότε όλα θα είναι ανοιχτά, ακόμα και το ενδεχόμενο να μη γίνει το show, το οποίο είναι προγραμματισμένο τις 30 Ιουνίου, 1 και 2 Ιουλίου. Να σημειωθεί, επίσης, ότι μέχρι τώρα ο δήμος Θάσου δεν έχει έρθει σε επαφή με κάποιο μέλος της Διεύθυνσης της διοργάνωσης ώστε να δηλώσει αν θα συμμετέχει ή όχι.

Άργησε να κινηθεί η διαδικασία όχι με ευθύνη της διεύθυνσης της διοργάνωσης

Αρχικά ο κ. Γεωργιάδης είπε πως χρειάζονται 30.000 ευρώ για την προβολή της διοργάνωσης, πέρα από την σύμβαση. «Είμαστε σε μία κατάσταση “go no go”. Έχουμε να πούμε πολλά για μια δυναμική διοργάνωση, αλλά θέλουμε να γνωρίζουμε τι δυναμικό έχουμε μαζέψει μέχρι στιγμής, τι έχει κάνει ο καθένας και να αποφασίσουμε αν θα προχωρήσουμε ή όχι. Δυστυχώς ή ευτυχώς έτσι είναι τα πράγματα. Πάντως ό,τι δεν έγινε σε 1,5 μήνα έγινε σε 1,5 μέρα», είπε ο ίδιος, αφήνοντας αιχμές για κωλυσιεργία και παραβίαση του χρονοδιαγράμματος όχι με ευθύνη της διεύθυνσης της διεύθυνσης της διοργάνωσης.

Η κ. Τσανάκα είπε πως η οικονομική συμμετοχή του δήμου Καβάλας είναι δεδομένη και η Προγραμματική Σύμβαση πέρασε ήδη από το Δημοτικό Συμβούλιο και θεωρείται δεδομένη, ενώ η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, όπως είπε ο κ. Μαρκόπουλος, πήρε προέγκριση για την Προγραμματική Σύμβαση και θα ακολουθήσει την πορεία της με δεδομένο χρηματικό ποσό.

Ο ΟΛΚ έκανε δεκτή την Προγραμματική Σύμβαση και ο κ. Ηλιάδης είπε ότι ο Οργανισμός θα αναλάβει την αγορά των καυσίμων των αεροσκαφών με χρηματοδότηση 10.000 ευρώ. Επίσης θα ζητηθεί να παραμείνει ελεύθερο το πάρκινγκ κατά τις μέρες διεξαγωγής του AirSea Show. Ανακοινώθηκε, δε, πως το Επιμελητήριο, το οποίο δεν εκπροσωπήθηκε στη σύσκεψη, θα συμμετέχει με το ποσό των 5.000 ευρώ.

Από την πλευρά της η κ. Ιωσηφίδου είπε πως η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ πέρασε ήδη την Προγραμματική Σύμβαση και πρότεινε το AirSea Show να προβληθεί όχι μόνο στην Περιφέρειά μας, αλλά και πανελλαδικά.

Ο κ. Βασιλούδης δήλωσε ότι όλα τα καταστήματα εστίασης της Καβάλας και δη αυτά της παραλίας θα ήθελαν να συνδράμουν στην επιτυχία της διοργάνωσης, αφού τις ημέρες αυτές θα έχουν μεγάλο οικονομικό όφελος από την συρροή κόσμου.

Από την πλευρά του ο κ. Αντωνιάδης ζήτησε από τον κ. Γεωργιάδη να παρευρεθεί 27-28 Απριλίου στην εκδήλωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού που θα γίνει στην Αλεξανδρούπολη και το διοργανώνει η Περιφέρεια ΑΜ-Θ, ένα κορυφαίο γεγονός για τον τουρισμό, αφού εκεί θα έρθουν άνθρωποι που εκπροσωπούν το Facebook, την Google και άλλους διεθνείς οργανισμούς. «Είναι ευκαιρία να ληφθεί διαπίστευση και να προβληθεί το AirSea Show στους ανθρώπους αυτούς που ζητάνε κάτι διαφορετικό», δήλωσε ο κ. Αντωνιάδης.

Τα υποψήφια πληρώματα που θα συμμετάσχουν στο show

Αν και ακόμα είναι νωρίς και δεν έχουν καν υπογραφεί οι Προγραμματικές Συμβάσεις από τους εμπλεκόμενους φορείς, ήδη έχουν γίνει επαφές με πτητικές ομάδες που θέλουν να συμμετάσχουν στη διοργάνωση.

Συγκεκριμένα, έχουν γίνει επαφές με τους Baltic Bees από τη Λετονία, οι οποίοι πιθανότατα θα είναι αυτοί που θα πετάξουν πάνω από τον κόλπο της Νέας Περάμου καθώς και με την Pioneer Team από την Ιταλία, όμως αμφότεροι περιμένουν το «ΟΚ», εφόσον υπογραφούν οι Προγραμματικές.

Επίσης, έχουν γίνει επαφές και με τους Saudi Hawks, ωστόσο η συμμετοχή τους κρίνεται αμφίβολη και λόγω του Ραμαζανιού, συν τοις άλλοις.

Όσον αφορά τα πληρώματα της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, αυτά θα καθοριστούν την ερχόμενη εβδομάδα.

*Η κεντρική φωτογραφία του άρθρου είναι του Βαγγέλη Φέρελη, από τη συμμετοχή των Saudi Hawks στο Kavala AirSea Show 2014.