Δείτε πώς είναι τα διαμερίσματα που έχουν φτιαχτεί για τους πρόσφυγες στο Ασημακοπούλου (φωτογραφίες)

Πλήρως λειτουργικοί και «ανθρώπινοι» χώροι ετοιμάζονται να φιλοξενήσουν περίπου 300-350 άτομα στο πρώην στρατόπεδο της Καβάλας

Τα μέχρι πριν από λίγο καιρό ερειπωμένα κτίσματα εντός του πρώην στρατοπέδου Ασημακοπούλου, σήμερα παρουσιάζουν την εικόνα ίσως του καλύτερου -από λειτουργικής και αισθητικής άποψης- camp προσφύγων της Ελλάδας! Από τις φωτογραφίες μπορεί κάποιος να διακρίνει ότι η αλλαγή που έχει επιτευχθεί είναι αληθινά τεράστια!

Την ανακατασκευή των κτισμάτων  και τις εργασίες που έγιναν στο εσωτερικό και το εξωτερικό τους ανέλαβε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) αποκλειστικά από ευρωπαϊκούς πόρους. Αυτήν τη στιγμή, στην τελική φάση της «μεταμόρφωσής» τους βρίσκονται 70 αυτοτελή διαμερίσματα, προορισμένα να υποδεχθούν το καθένα από μια οικογένεια προσφύγων, 2 έως 5 ατόμων.

Η τοποθέτηση των δαπέδων έχει ολοκληρωθεί (με «φύλλα» laminate), έχουν τοποθετηθεί οι ηλεκτρικές συσκευές, πλακίδια, είδη υγιεινής, κουφώματα και τα περισσότερα από αυτά έχουν ήδη βαφτεί εσωτερικά και εξωτερικά. Θα τοποθετηθούν, στον επάνω όροφο τρία κρεβάτια και στον κάτω ενιαίο χώρο (μαζί με κουζίνα, καθιστικό και μπάνιο) άλλα δυο κρεβάτια, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες για την άνετη φιλοξενία μιας πενταμελούς οικογένειας.

Πριν καταφτάσει το πρώτο «κύμα» προσφύγων από τα ξενοδοχεία των Σερρών (70 άτομα, διαβάστε λεπτομέρειες εδώ), θα γίνει έλεγχος όλων των κατασκευών για την αρτιότητα και την ασφάλειά τους από ειδικό τεχνικό κλιμάκιο που θα καταφτάσει από την Αθήνα.