Let’s Do it Kavala: Οι χιλιάδες εθελοντές πήραν την υπόθεση καθαρισμού της πόλης στα χέρια τους (φωτογραφίες)

Πάρκα, δρόμοι, παραλίες και πλατείες άλλαξαν όψη χάρη στη συμμετοχή μικρών και μεγάλων και τη βοήθεια του δήμου Καβάλας-Δεν έλειψαν τα παράπονα για μικρή συμμετοχή των μελών κάποιων Συλλόγων, συνολικά, όμως, η δράση κρίθηκε άκρως επιτυχημένη

Η Κυριακή 2 Απριλίου 2017 ήταν μια διαφορετική μέρα για την Καβάλα. Ήταν μια μεγάλη γιορτή εθελοντισμού με χιλιάδες πολίτες και δεκάδες Συλλόγους της πόλης (αναλυτικά η λίστα των Συλλόγων εδώ) να συμμετέχουν στο Let’s do it Greece, μια γιορτή που πλημμύρισε όλη την Ελλάδα.

Μικροί και μεγάλοι έπιασαν από νωρίς το πρωί σκούπες, φαράσια και βούρτσες, καθαρίζοντας και βάφοντας διάφορα σημεία της πόλης. Πλατείες, πάρκα, δασάκια, παραλίες και δημόσιοι χώροι άλλαξαν όψη, χάρη στη θέληση των ίδιων των κατοίκων της πόλης, που πήραν την κατάσταση της βελτίωσης της ποιότητας ζωής τους στα χέρια τους, έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση του δήμου Καβάλας ο οποίος παρείχε κάθε δυνατή βοήθεια και υλικά στους συμμετέχοντες.

«Είμαστε παρόντες σε οποιαδήποτε δράση του δήμου Καβάλας, όπου και εκείνος είναι κοντά μας σε όποιες δράσεις κάνουμε. Είναι Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού και ως Εμπορικός Σύλλογος δε θα μπορούσαμε να απουσιάζουμε από μια τέτοια δράση που έχει στόχο την καθαριότητα της πόλης μας, πιστεύοντας πως θα πρέπει να είναι πάντα καθαρή», δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας Βασίλης Λεμονίδης, με τα μέλη του Συλλόγου να συμμετέχουν ενεργά στη δράση, καθαρίζοντας την πλατεία Ελευθερίας και το Αθλητικό Κέντρο της Καλαμίτσας.

«Είναι μια πόλη που πρέπει να είναι καθαρή. Δυστυχώς η συμμετοχή των μελών του Εμπορικού Συλλόγου δεν είναι πολύ μεγάλη. Θα έπρεπε να συμβάλλουν ιδίως οι έμποροι που τα καταστήματά τους είναι μέσα στο κέντρο της πόλης και παραδοσιακά έχουν προβλήματα και παράπονα. Εμείς πάντοτε είμαστε μπροστά στα προβλήματα που τα μεταβιβάζουμε στις υπηρεσίες του δήμου. Θα κάνουμε ό,τι πρέπει να κάνουμε. Πέρα από τον καθαρισμό, βάψαμε τα περβάζια και τα πεζούλια της πλατείας Ομονοίας, καθαρίσαμε μεγάλο μέρος των graffity, σκουπίσαμε όλη την πλατεία και με πιεστικό του δήμου Καβάλας καθαρίσαμε πολύ καλύτερα τον χώρο.

»Τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου που διατηρούν καταστήματα πέριξ της πλατείας θα έπρεπε να είναι εδώ σήμερα στον καθαρισμό της. Θα την αφήσουμε με πολύ καλύτερη εικόνα από αυτή που την παραλάβαμε. Όμως αύριο-μεθαύριο ίσως πάλι να είναι λερωμένη. Αυτό που πρέπει να γίνει, είναι όλοι να συνειδητοποιήσουμε πως στην πόλη που ζούμε μόνο με ανάλογες δράσεις θα ομορφύνουμε το περιβάλλον μας», δήλωσε ο κ. Λεμονίδης.

Πέρα, πάντως, από τα παράπονα του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης για μειωμένη συμμετοχή των μελών του στη δράση, συνολικά ήταν πάρα πολλοί οι πολίτες που συμμετείχαν, αλλά πάντα υπάρχει περιθώριο για ακόμα περισσότερες συμμετοχές. Το ραντεβού ανανεώνεται για του χρόνου, ενώ το «στοίχημα» είναι να μείνει μέχρι τότε καθαρή η πόλη και να χρειαστεί λιγότερη προσπάθεια από τους εθελοντές στην επόμενη ανάλογη δράση.