Ημέρα Μνήμης των Διωγμών του Θρακικού Ελληνισμού

Με πρωτοβουλία της Θρακικής Εστίας Νομού Καβάλας, Σύλλογοι, φορείς και Αρχές της πόλης τίμησαν τους Θρακιώτες που εκδιώχθηκαν από τις πατρίδες τους την περίοδο 1914-1922

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θρακικών Σωματείων, η Θρακική Εστία Νομού Καβάλας, ο Σύλλογος Εβριτών Νομού Καβάλας και Πολιτιστικοί Σύλλογοι από το Πολύστυλο και το Δάτο τίμησαν το πρωί της Κυριακής 3 Απριλίου 2017 την Ημέρα Μνήμης των Διωγμών του Θρακικού Ελληνισμού 1914-1922.

Επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Προκοπίου, παρουσία των Αρχών της πόλης αλλά και πλήθους κόσμου.

Μεταξύ άλλων, το «παρών» έδωσαν ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Εμμανουηλίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ΑΜ-Θ Κώστας Αντωνιάδης, η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, ο περιφερειακός σύμβουλος και πρόεδρος της Εργοανάπτυξη ΑΕ Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας Γιώργος Γραμμένος, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Καβάλας Νίκος Ξανθόπουλος, ο πρώην βουλευτής Γιάννης Πασχαλίδης και ο τ. Νομάρχης Καβάλας Θόδωρος Καλλιοντζής.