Let’s Do it Greece και από τα Προσκοπικά Συστήματα της Καβάλας

Οι Πρόσκοποι συνέδραμαν στον καθαρισμό της παραλίας του Περιγιαλίου, του πάρκου του Τιμίου Σταυρού, της πλατείας του Αμυγδαλεώνα και του «Μονοπατιού του Νερού»

Για άλλη μια χρονιά τα Προσκοπικά Συστήματα της Καβάλας συμμετείχαν στην πανελλήνια δράση Let’s Do it Greece. Όλα ξεκίνησαν το Σάββατο 1 Απριλίου όπου Βαθμοφόροι των 1ου Συστήματος Προσκόπων Καβάλας και 5ου Συστήματος Α/Προσκόπων Αμυγδαλεώνα έπαιξαν παιχνίδια Περιβάλλοντος με τα παιδιά της πόλης ώστε να γνωστοποιήσουν στην τοπική κοινωνία την πανελλήνια δράση, καθώς και να ευαισθητοποιήσουν τα παιδιά στην ανακύκλωση και στην σπουδαιότητα του περιβάλλοντος.

Την επόμενη μέρα, Κυριακή 2 Απριλίου, όλα τα Προσκοπικά Συστήματα της Καβάλας συμμετείχαν στη δράση με καθαρισμό και ωραιοποίηση σημείων της πόλης.

Συγκεκριμένα, το 1ο Σύστημα Προσκόπων σε συνεργασία με το 2ο Σύστημα καθάρισαν το πάρκο του Τιμίου Σταυρού, το 4ο Σύστημα Ν/Προσκόπων έδρασε καθαρίζοντας την παραλία του Περιγιαλίου μπροστά από το Εθνικό Στάδιο της πόλης, ενώ το 5ο Σύστημα Α/Προσκόπων Αμυγδαλεώνα καθάρισε και ωραιοποίησε την πλατεία του Αμυγδαλεώνα.

Τέλος, η 1η Κοινότητα Ανιχνευτών καθάρισε το «Μονοπάτι του Νερού» αξιοποιώντας και την υπέροχη μέρα για πεζοπορία.

«Θα ήταν παράληψή μας αν δεν ευχαριστούσαμε τον δήμο Καβάλας που για άλλη μια φορά συνέδραμε στην προσπάθεια μας δίνοντας υλικά καθαριότητας. Γιατί όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε την διαφορά», αναφέρουν οι Πρόσκοποι της ΠΕ Καβάλας, ανανεώνοντας το ραντεβού για το 2018.